...pretože v tých najťažších chvíľach je možno práve povzbudenie to, čo nám nikto nedokáže dať.

Je to smutné, no je to tak. Keď je vo vašom živote všetko v poriadku, darí sa vám a prežívate radostné chvíle, sú pri vás všetci vaši blízki. No ak sa začne všetko kaziť, veľakrát ostaneme na všetko tak nejak sami. Ľudia sa vás snažia presvedčiť o tom, že vaše problémy sú len vymyslené a z nejakého dôvodu vám nechcú podať pomocnú ruku. Možno naozaj nechcú, no možno to len nedokážu. V každom prípade, ak si práve prechádzate peklom a chýba vám povzbudenie, tento otvorený list vám môže pomôcť.

Článok pokračuje pod videom ↓

„V prvom rade si musíte uvedomiť, že nie ste žiadni „blázni“. Vaše problémy sú skutočné a nie vymyslené, ako vás o tom presviedčajú niektorí ľudia.

Áno, momentálne ste zlomení a neviete, ako ďalej. No vaše duše sú aj tak krásne. To, že sú zlomené neznamená, že nemôžu byť nádherné.

Viem, že momentálne sa vám zdá, že nikdy už nič nebude také, ako predtým. Dnes máte pocit, že na tomto svete nezostalo nič, čo by vám ešte niekedy dokázalo urobiť radosť. Máte pocit, že sa tu nenachádza nič, čo by za niečo stálo.

Viem, že momentálne máte pocit, že to jediné, čo ešte vládzete spraviť, je ľahnúť si do postele a plakať, vediac, že nikto nerozumie tomu, čím si práve prechádzate.

Na hrudi cítite obrovský tlak, ktorý vám bráni nadýchnuť sa. Váš  žalúdok sa neustále zužuje a vaše ruky sa trasú – presne tak, ako vaša myseľ vo víre myšlienok, na ktoré nedokážete prestať myslieť.

Trpí však aj vaše srdce. Buď cítite každý jeho centimeter a vyslovene cítite, ako sa trhá, alebo ste týmto štádiom už prešli a naopak – jediné, čo cítite je to, že miesto srdca vám zostal obyčajný, chladný kameň.

Máte pocit, že ste zostali sami. Neustále sa cítite osamotení, a to aj v miestnosti plnej ľudí, ktorí boli niekedy vašou najväčšou oporou.

pixabay.com

Robíte však všetko, čo je vo vašich silách.

Snažíte sa.

Zápasíte.

Bojujete.

No verte mi, tento boj vyhráte. A aj keď tomu dnes neveríte, raz príde deň, kedy budete opäť schopní smiať sa a radovať sa z maličkostí, ktoré život prináša.

Pocity, ktoré cítite dnes, sa zdajú byť nekonečné. No musíte veriť tomu, že jedného dňa jednoducho zmiznú a svet bude opäť raz krajším miestom. Jedného dňa začne byť to bremeno na vašich pleciach ľahšie. Jedného dňa si všimnete, že nájsť si dôvod pre to, aby ste vstali z postele vám už netrvá tak dlho.

Áno, možno je pravda, že nikdy už nič nebude také, ako predtým. Ale to neznamená, že to už nikdy nebude krásne.

Tak krásne, ako vy, keď sa usmejete.“

Pozri aj: Žena trpiaca depresiou napísala otvorený list všetkým svojim priateľom, ktorí jej ochorenie nedokážu pochopiť

themighty
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov