Byť iný vôbec nie je zlé. Byť iný je to najlepšie, čo sa vám mohlo stať.

Toto je pre všetkých, ktorí vedia, že sú iní. Ktorí niekde vo svojom vnútri cítia, že nie sú ako ostatní. Že nezapadajú. Že nech robia, čo chcú, stále budú vyčnievať z radu. Toto je pre všetkých, ktorí cítia, že dokážu viac. Že sú tu, aby robili niečo väčšie. Pre všetkých, ktorí majú možno pocit, že svet ich nechápe. Ale viete čo? To vôbec nevadí, pretože teraz vás síce nechápu, no raz pochopia.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ľudia sa vás budú báť. Budú sa vám snažiť nalepiť na čelo nálepku. Zaškatuľkujú si vás. Budú chcieť, aby ste plávali s prúdom. Aby ste boli rovnakí, ako všetci ostatní. Aby ste sa v ničom neodlišovali. Budú chcieť, aby ste zapadali, aby ste nepoužívali vlastnú hlavu, aby ste nemysleli, aby ste neboli kreatívni, aby ste si nerazili svoju vlastnú cestu. Problém je však v tom, že vy už teraz cítite, že nič z toho nie je pre vás. Ste jednoducho iní, viete to. A nie je na tom nič zlé.

Keď to zistíte, keď objavíte ten skrytý plameň, ktorý vo vás drieme, zo začiatku to môže byť pre vás zvláštne. Všetko je také mätúce, komplikované a hlavne neviete, čo sa s vami deje. No pamätajte si jedno, byť iný neznamená byť horší. Práve naopak. Byť iný znamená, že máte možnosť byť lepší, než ktokoľvek.

Ja to viem a vy to viete tiež. Ak čítate tieto riadky, aj vy patríte medzi tých „iných“. Medzi tých bláznov, ktorí majú obrovské sny či veľké nápady. Ktorých predstavy sú natoľko úžasné, až ich desia. Aj vy patríte medzi tých bláznov, ktorí nosia svoje srdce na dlani, poháňa ich čistá vášeň a odhodlanie zmeniť svet.

unsplash.com

A ten svet. Ach, ten svet. Možno vás práve ten svet nechápe. Pretože idete proti prúdu. Pretože keď všetci kričia čierna alebo biela, vy kričíte levanduľovo-červená. Pretože keď ostatní idú vpravo, vy idete vľavo. Pretože kým ostatní slepo nasledujú rôznych ľudí, vy myslíte a nasledujete svoj rozum, svoje srdce, svoju intuíciu.

Chcem, aby ste vy všetci, vy „iní“, vedeli, že je skvelé byť iným. Že tento náš svet potrebuje takých ľudí, ako ste vy. Svet vás potrebuje viac, než čokoľvek iné. Svet potrebuje ľudí, ktorí vyčnievajú z radov. Svet potrebuje ľudí, ktorí budú robiť veľké veci.

Nebojte sa. Nie ste sami. Možno si myslíte, že všetci sú dobrí, len vy ste nejakí pokazení. Nebojte sa. Nie ste. Nie ste vôbec pokazení. Alebo dobre, ak chcete, tak áno, ste. Ale takých „pokazených“ ako vy je ešte veľa. Nie ste na to sami. Stále sú tu ľudia, ktorí vás chápu. Ľudia, ktorí chápu, že vy sa len tak neuspokojíte s málom, že ste jednoducho boli stvorení na tomto svete, aby ste urobili niečo viac.

Takže, prosím, zostaňte iní. Nebuďte rovnakí. Nepatríte do radov ostatných. Nie ste ako ostatní. Nezapadáte. A nikdy ani nebudete. Pretože vy chcete viac a im stačí málo. A možno toto všetko teraz svet nechápe, ale verte, že raz pochopí. Vy máte tú silu, ktorá dokáže pohnúť horami, osladiť oceány a zmeniť svet. A ak si neoblomne pôjdete za tým, vy ho raz zmeníte. Pretože nie je možné, aby ste neuskutočnili to, čo tak veľmi chcete. Vytrvalosť a tvrdá práca, aj to vás odlišuje od ostatných. A viete čo? Až urobíte veľké veci, ostatní sa nebudú vedieť prestať čudovať.

Takže, ešte raz, ak ste iní, prosím, zostaňte iní. Nie je nič lepšie, ako byť iným vo svete plnom rovnakých ľudí.

unsplash.com

Pozri aj: Otvorený list všetkým (silným) ženám o tom, prečo je niekedy lepšie byť single

Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov