Čo by ste odkázali svojmu bývalému ja?

Predstavte si, že by ste sa mali teraz stretnúť so svojím Ja z minulosti. Čo by ste mu asi povedali? Čo by ste chceli, aby vedelo? Predpokladám, že mnoho vecí, ktoré viete vy teraz. Mohli by ste mu však ukázať aj tento list. List, ktorý by ho vtedy dokázal povzbudiť.

Článok pokračuje pod videom ↓

Drahé bývalé ja,

Píšem ti tento list z budúcnosti, pozerajúc sa z môjho okna na ulicu. Život nie je perfektný. Ale čo je? Poznáš niečo, čo je perfektné?

Viem, že si znova prišiel domov neskoro. Sotva máš energiu na to, aby si do seba dostal kúsok jedla. Si vyčerpaný. Stavím sa, že je to aj kvôli tomu, že si nechávaš robotu na poslednú chvíľu. Viem to.

Vidím, že ľudia v tvojom živote prichádzajú a odchádzajú. A čo je horšie, niektorí tam len tak stoja a sledujú ťa. Chcú ťa vidieť spadnúť na kolená. Vidím to.

Ale ty si bojovník. Snažíš sa. Skúšaš, padáš a vstávaš. Niekedy si smutný, pretože nevidíš žiadne ovocie vo forme úspechu, ale nevešaj hlavu. Úspech sa dostaví, musíš len vydržať. Zaťať zuby a vydržať. Viem, že si silný. Ak by si nebol, neexistoval by ani tento list.

Ty a ja sme spolu prešli dlhú cestu. Iste ťa zaujíma, ako vyzerá tvoj život teraz. Prezradím ti to.

unsplash.com

Musel si si prejsť určitým skúškami. Tie priniesli so sebou určité výzvy, ale ty si ich prekonal. Máš prácu, ktorú naozaj miluješ a si v nej dobrý. Máš okolo seba ľudí, ktorým na tebe záleží a ktorí ťa majú radi. Tvrdo si na sebe drel a tvoja motivácia, cieľavedomosť a húževnatosť ťa dostali tam, kde si teraz. Ešte stále existuje niekoľko prekážok, ktoré musíš odstrániť, ale ty to zvládneš. Verím tomu.

Naučil si sa byť trpezlivý. Máš mnoho bolestivých spomienok, ale tie ťa len posilnili a urobili z teba lepšieho človeka. Ak máš pocit, že chceš požiadať o pomoc, urob to. Ak máš pocit, že sa chceš niečo opýtať, urob to. Ak máš pocit, že chceš niekomu niečo povedať, urob to. Tvoja budúcnosť začína teraz. Nečakaj na nič, proste konaj.

unsplash.com

Drahé bývalé ja, chcel by som sa ti poďakovať. Chcel by som sa ti poďakovať za to, že si ma bezpečne dostal do bodu, odkiaľ ti môžem písať tieto riadky. Nebolo by teba, nebolo by ani mňa. Teraz už viem, že dokážeš urobiť všetko, čo si zaumieniš. Naozaj všetko. Stačí, aby si tomu veril.

Mahátmá Gándhí raz, zrejme kedysi dávno, povedal: „Vaše presvedčenia sa stávajú vašimi myšlienkami. Vaše myšlienky sa stávajú vašimi slovami. Vaše slová sa stávajú vašimi činmi. Vaše činy sa stávajú vašimi zvykmi. Vaše zvyky sa stávajú vašimi hodnotami. Vaše hodnoty sa stanú vaším osudom.“ Zapamätaj si to.

Drahé bývalé ja, milujem ťa každou svojou bunkou. Si tak úžasný. Prosím, nevzdávaj sa. Všetko zlé sa na dobré obráti, len to prosím, vydrž.

S láskou,

Tvoje budúce Ja.

Pozri aj: Otvorený list dievčaťu, ktoré miluje až príliš

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov