Aké to bolo, využiť jej zraniteľnosť?

Vedel si, aká je citlivá. Vedel si, akú bolesť jej spôsobí, keď z jej života odídeš takým krutým spôsobom. Po tom všetkom ti nestála ani za trochu úprimnosti či ohľaduplnosti. A teraz o nej hovoríš, že je šialená. Nie, ona šialená nie je, je len zlomená a má nárok na bolesť, ktorú si jej spôsobil.

Článok pokračuje pod videom ↓

Len preto, že si vo svojom živote neistý a nešťastný, sa nemusíš vyžívať v tom, že druhým ľuďom vydláždiš cestu do pekla. Vlastne nie, druhým nie, len jej. Iní ľudia ťa stále pokladajú za toho skvelého, dobrosrdečného chlapca a netušia, koľká faloš a bezohľadnosť sa skrýva za touto tvojou roky budovanou maskou.

Si závislý na uznaní druhých. Šťastie hľadáš neustále v pominuteľných veciach a keď to prvotné čaro opadne, si sklamaný. Táto správa ťa asi nepoteší, no pravda je taká, že každý stav šťastia pre teba bude len dočasný, kým nebudeš úprimne spokojný sám so sebou a so svojím životom.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Ak si to neuvedomíš, prežiješ možno dlhý, no zato nešťastný život plný trpkosti. A čo je na tom najhoršie je to, že svoje komplexy si budeš riešiť tým, že za sebou budeš zanechávať čoraz viac zlomených sŕdc a čoraz viac obetí. Je to potrebné v tomto svete, ktorý je už aj tak plný nenávisti, krutosti a sebectva?

Ona ti nikdy nijak neublížila a nespravila ti nič zlé. To ty si robil všetko preto, aby si si ju omotal okolo prsta. Áno, v závere ti možno poslala nejaké tie nie práve najkrajšie správy, ale preto ju nazývaš šialenou? Ako sa podľa teba cítila, keď zistila, že to všetko si len predstieral, aby si od nej dostal to jediné, na čom ti záležalo? To ty si ten šialený. Neobviňuj ju.

Ona naozaj nie je šialená, ona je zlomená. Je zlomená, pretože niekomu dovolila dostať sa až tak blízko a odovzdala mu svoje srdce na dlani. Akonáhle však bolo tvoje krehké ego dostatočne pomasírované, odhodil si ju ako vrece plné odpadkov. Bolo však nevyhnutné použiť na masáž svojho ega a na to jediné, o čo ti išlo zraniteľnú ľudskú bytosť?

Photo by Andrew Dong on Unsplash

Len to, že ty si chladný, bezcitný a nemožno ti ublížiť ti nedáva oprávnenie ubližovať druhým ľuďom. Prihliadnuc na to, čo si jej spôsobil, jej hnev je absolútne oprávnený.

Dnes ešte nevie, či bude ešte niekedy schopná niekomu na 100% dôverovať. Dnes ešte nevie, či bude ešte niekedy schopná niekoho milovať tak, ako milovala teba. Dnes nevie ani to, kým vlastne je a prečo sa musí dostať cez ďalšiu bolesť. Ak ti išlo o toto, môžeš si gratulovať. Podarilo sa ti zlomiť ľudskú bytosť.

Vo svojom živote už ale prežila veľa bolesti a práve to ju sformovalo do osoby, ktorou je dnes. Z toho, čo si jej spravil sa raz dostane, no nikdy nezabudne. V konečnom dôsledku je to ale len a len tvoja strata. Naozaj.

Pozri aj: Nebudem s nikým súťažiť o tvoju pozornosť. Ak nie som prioritou, viem, kde sú dvere

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov