Foto: Photo by Elevate on Unsplash

Prvý dojem je dôležitý.

Faktom je, že prvý dojem môžeme spraviť vždy len jedinýkrát – práve preto je tak veľmi dôležitý. Portál Your Tango preto vyspovedal uznávanú antropologičku Helen Fisher a opýtal sa jej, ktoré 3 veci na nás ľudia súdia hneď pri prvom stretnutí. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto boli jej odpovede. 

#1 Vaše zuby

Ako Helen Fisher hovorí: “Vaše zuby prezrádzajú veľa nielen o vašom veku, ale aj o vašom zdraví.” To je podľa nej dôvodom, prečo sa na ne či už na vedomej alebo podvedomej úrovni zameriavame. 

Ako ďalej upozorňuje, stav zubov nám prezrádza aj to, či daná osoba nepije priveľa kávy či napríklad vína, alebo dokonca či práve neskrýva hnev alebo frustráciu. 

Autor fotky: Dalila Dalprat na Pexels

#2 Vaša gramatika

Dnes už žijeme vo svete, kedy prvý kontakt prebieha často práve v online priestore, preto by malo byť nevyhnutnosťou prispôsobiť sa tomu a dať si o to viac záležať aj na svojej gramatike. 

Ako antropologička hovorí: “Vaša gramatika toho prezrádza veľa o vašom sociálnom zázemí a o vašom vzdelaní.” Určite na nikoho nepôsobia dobre hrúbky, ktoré by nespravil ani žiak základnej školy. 

#3 Vaše sebavedomie

Helen Fisher na záver radí mať zdravé sebavedomie. Ako totiž vysvetľuje: “Vaše sebavedomie prezrádza veľa o vašej emočnej stabilite.”

Je to naozaj tak – to, ako sa cítime vo svojej vlastnej koži ovplyvňuje naše celkové vzťahy. Ak nie sme spokojní sami so sebou, nikdy nebudeme spokojní ani v žiadnom vzťahu. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov