Foto: Instagram/Brandon Woelfelv

Ľudia sa akosi prestali tešiť zo života.

Hovorí sa, že pandémia toho zmenila naozaj veľa — okrem mnohého iného aj postoj ľudí k životu. Mnohí sa zabudli usmievať, radovať sa zo všedných vecí a byť vďační aj za maličkosti. Ako v sebe opäť objaviť šťastie cítiť sa opäť nažive? 

Článok pokračuje pod videom ↓

Veríme, že vám pomôže nasledovných 10+ tipov, ktoré publikoval aj portál Thought Catalog. V niektorých prípadoch ide len o úplne maličkosti, ktoré sme už prestali robiť, lebo na ne “nemáme čas”, v skutočnosti ale majú obrovský efekt. 

#1 Začnite opäť písať rukou. To, čo je pre nás najprirodzenejšie, sme vymenili za technológie, niekedy je ale návrat k skutočnému písaniu veľmi príjemný. Uvidíte, ako to naštartuje vašu kreativitu. 

#2 Vyčleňte si čas na to, aby ste nerobili jednoducho nič. Súčasná doba totiž niekedy pripomína preteky o to, kto je viac zaneprázdnený. 

#3 Donášky jedla či jedenie v reštaurácii síce šetria čas, navarte si ale niečo aj sami. Ak to uchopíte zo správneho konca, je to niečo ako terapia. 

#4 Oblečte sa pekne len tak, pre seba, alebo kvôli peknej fotke — aj keď idete hoci len do obchodu. Niekedy sa zabúdame páčiť sami sebe. 

#5 Čítajte. Veľa a všetko, čo vás baví. Ideálne sú klasické knihy, nie čítačka — ich vôňu nič nenahradí a okrem toho to môžete spojiť s bodom č. 1 a robiť si do kníh poznámky rukou. 

Photo by Vlada Karpovich from Pexels

#6 Len tak zatelefonujte niekomu, koho máte radi, opýtajte sa ho, ako sa má a poprajte mu pekný deň. 

#7 Odpojte sa od technológií a sociálnych sietí tak často, ako je to len možné. Sami uvidíte, ako začne miera vašej úzkosti klesať a miera motivácie stúpať. 

#8 Keď pôjdete okolo kvetinárstva, kúpte si kyticu pre seba. Len tak. Pre radosť. 

#9 Upratovanie väčšina ľudí neznáša, v skutočnosti ale môže byť aj ono doslova terapeutické a dokáže nás dobiť energiou. Navyše, uprataný a zorganizovaný priestor má obrovský vplyv aj na našu psychiku. 

#10 Urobte si niekedy večer len pre seba. Pohodlne sa usaďte do kresla so svojím obľúbeným nápojom, pustite si hudbu, pozerajte film, venujte sa journalingu — čokoľvek, čo vám urobí radosť. 

#11 Sadnite si na vlak a odvezte sa do nejakej dobrej kaviarne. Cestou pozorujte okolitú scenériu, prípadne si pritom pustite nejakú dobrú hudbu.

#12 Urobte si zo svojho psychického i fyzického zdravia prioritu. Máte právo oddychovať, máte práve odstrihnúť sa od toxických ľudí, máte právo jesť zdravo a cvičiť. Robte to, čo je pre vás najlepšie. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov