Nudia vás filmy, pri ktorých už po piatich minútach viete, ako to celé skončí?

Ste na správnom mieste, lebo dnes sme si pre vás pripravili zoznam filmov, ktoré vás zaručene nebudú nudiť. Budete mať chuť pozrieť si ich ešte raz, aby ste zistili, ktorý detail vám unikol. Ich konce sú prekvapivé a nečakané, čím značne vynikajú oproti ostatným snímkam.

Článok pokračuje pod videom ↓

Vedľajšie účinky (2013)

Po tom, čo sa jej manžel vrátil z väzenia, Emily upadla do hlbokej depresie a pokúsila sa o samovraždu. Keďže sa bráni hospitalizácii, psychiater jej predpíše experimentálny liek, ktorý má zlepšiť jej duševný stav. Zdá sa, že liečba zaberá dokonale, Emily vedie opäť normálny život, až na jednu vec. Pilulky majú moc, o ktorej doposiaľ nikto nevedel. Emilyn psychiater, ktorý kvôli tomu riskuje kariéru, sa rozhodne preskúmať to za každú cenu. Tento psychologický thriller vás bude držať v napätí do poslednej minúty.

https://www.youtube.com/watch?v=fSvF-A4_JgM

Nikomu to nepovedz (2006)

Keď pred 8 rokmi sériový vrah zavraždil manželku Alexandra Becka, bola to preňho obrovská trauma. V snahe prekonať stratu sa vrhol do svojej práce, no ani tak nenašiel pokoj. Nedávno nájdené 2 telá a všetky dôkazy z miesta činu poukazujú na Alexa. Celú situáciu ešte skomplikuje anonymný mail, ktorý Alex dostane v ten istý deň, ako sa našli telá. Zisťuje, že jeho manželka je pravdepodobne stále nažive… Film zachytáva vnútornú krízu človeka, ktorý je vtiahnutý do sveta poloprávd a nedokáže sa vymaniť zo spomienok na idylickú minulosť. No možno práve ony sú kľúčom k slobode…

Najvyššia ponuka (2012)

Virgil Oldman, uznávaný znalec v oblasti umenia a starožitností, je tak trochu čudák. Trpí mnohými obsesiami, nikdy sa nezblížil so žiadnou ženou a v podstate je to uzavretý samotár. V deň jeho 63. narodenín dostane telefonát od ženy, ktorá potrebuje pomoc pri odhade a predaji rodinnej umeleckej zbierky. Nemôžu sa stretávať osobne, čo Virgila značne obťažuje. Táto tajomná žena ho pohltí natoľko, že sa rozhodne navštíviť jej dom a odhaliť jej tajomstvo… Elegantná detektívka vás strhne svojimi emóciami.

Identita (2003)

Čo sa stane, keď sa 10 doposiaľ neznámych ľudí skryje pred búrkou v opustenom hoteli? Rozohrá sa hra o prežitie, pretože búrkovú noc znásobí vrah, ktorý sa odrazu ocitol na „jednej lodi“ so svojimi obeťami. Kto to je a kto napokon prežije nevedeli odhadnúť ani notorickí fanúšikovia detektívnych trilerov.

Muži, ktorí nenávidia ženy (2011)

Film natočený podľa rovnomennej knižnej predlohy od Stiega Larssona rozpráva o osude dievčiny, ktorá sa pre 40 rokmi stratila na odľahlom ostrove. Jej strýko je presvedčený, že vrah je jeden z členov rodiny, preto si najme skúseného finančného reportéra Mikaela Blomkvista, ktorý sa vydá na oný ostrov, aby objasnil zmiznutie. Keď stretne výstrednú detektívku Lisbeth Salanderovú, ktorá má jeho prácu preveriť, napokon spoja sily, aby odhalili temné tajomstvá bohatej švédskej rodiny.

Contratiempo (2016)

Adrián Doria, mladý a úspešný podnikateľ, nájde svoju milenku mŕtvu v hotelovej izbe. Prv, než stihne zistiť, čo sa deje, musí čeliť obvineniam z vraždy, pretože jediné stopy, ktoré sa našli na mieste činu, vedú k nemu. 180 minút pred súdnym procesom sa musí Doria vrátiť v spomienkach do hotelovej izby, aby svojej obhajkyni vyrozprával všetko, čo sa tam odohralo. Možno sa jej podarí očistiť jeho meno. I keď sa vám bude sprisahanie javiť na prvý pohľad ako jednoduché, nenechajte sa oklamať. Nič nie je také jednoduché, ako sa môže zdať.

Hranice života (2005)

Študent Henry Letham je na pokraji nervového zrútenia a povie o tom svojmu psychiatrovi. Ten sa so svojím pacientom, v snahe zabrániť mu v samovražde v deň jeho 21. narodenín, vydá na cestu po meste, no postupne aj on upadá do jeho strašidelných ilúzií. Snímka plná tajomnej hry s ľudskou identitou, snami ale i schémami a škatuľkami, vám ponúka spoznať herecké umenie Ryana Goslinga v celkom inom svetle.

Prvotný strach (1996)

Hlavnou postavou je prominentný právnik, ktorý si o svete nerobí žiadne ilúzie a vo svojej práci sa riadi heslom „účel svätí prostriedky“.  Všetko sa mení, keď sa ujme prípadu mladíka obvineného z vraždy arcibiskupa. Za každú cenu sa ho snaží oslobodiť spod trestu smrti. Musí sa boriť labilným duševným zdravím svojho klienta a naviac získa príliš veľa informácií o nekalých praktikách arcibiskupa. Napätie sa vystupňuje, keď zistí, že jeho ex-partnerka je na druhej strane súdnej siene. Film bol natočený podľa rovnnomenného románu od Williama Diehla.

Sidney Hall (2017)

Úvod príbehu sa točí okolo nádejného a talentovaného spisovateľa Sidneyho Halla, ktorý vydáva svoj prvý román a vďaka nemu je nominovaný na Pulitzerovu cenu. Postupne sa odhaľujú tri životné fázy tohto hrdinu a divák sa dozvedá, čo ho viedlo k napísaniu knihy a akú cenu za to musel zaplatiť. Uzol intríg a tajomstiev sa rozvíja až do konca a postupne odhaľuje sprisahanie.

Vražda v Orient Exprese (2017)

Kto iný by mohol byť majstrom napätia a zápletky, ak nie Agatha Christie? Práve jej kniha podnietila filmárov, aby natočili snímku, ktorú stoji za to vidieť. V jednom z najslávnejších vlakov v Európe sa stane vražda a podozriví sú všetci cestujúci. Obľúbený detektív Hercule Poirot je zhodou okolností jeden z nich a snaží sa nájsť vraha skôr, než si nájde ďalšiu obeť…

Pozri aj: Videli ste už tieto 3 dystopické filmy? Až desivo presne predpovedajú, ako môže vyzerať naša budúcnosť

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov