Photo by Manuel Meurisse on Unsplash

Ak ste niekedy s nejakým chodili, budete si ich veľmi živo pamätať.

Vzťahy s narcistami sú veľmi špecifické a dajú sa popísať a definovať naozaj veľmi presne. Aj keď by ste chodili s 5 rôznymi narcistami, priebeh každého jedného z týchto vzťahov bude takmer navlas rovnaký. Tieto vzťahy sa totiž vyznačujú aj tým, že majú tieto 4 fázy. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Definoval ich portál Thought Catalog. 

#1 Na začiatku vzťahu vás zahrnie všetkou láskou sveta

Možno ste už počuli o “lovebombingu“. Ide o obdobie, kedy máte pocit, že váš partner vás zahŕňa všetkou láskou sveta. Bude vás zahŕňať kvetmi, častými vyznaniami lásky či rôznymi prekvapeniami. Budete sa jednoducho cítiť ako v siedmom nebi. Narcistom však ide presne o toto. Chcú si vás úplne omotať okolo prsta a robia to tak skvele, že vôbec nespoznáte, že niečo majú za lubom. 

#2 Potom sa všetko zmení

Keď však narcista uvidí, že prvá fáza prebehla úspešne, a že mu doslova “zobete z ruky”, rozhodne sa taktiku zmeniť. Urobí krok späť a začne vám vysielať zmiešané signály. V jeden deň vás bude milovať najviac na svete, na ten druhý si však svojimi pocitmi nebude istý a povie vám, že potrebuje priestor. V jeden víkend vás zoberie na nejaký romantický pobyt, ten ďalší sa vám ani len neozve. Budete sa cítiť ako na horskej dráhe. 

pixabay.com

#3 Fáza rozchodov a znovuspojení 

Takýto vzťah, samozrejme, nevyhovuje nikomu. A tak sa s narcistom rozhodnete rozísť. Tým však ublížite jeho egu, čo jednoducho neustojí. Ten jediný, kto sa tu môže rozchádzať, je on. Čo teda spraví je to, že akonáhle sa s ním rozídete, opäť vám začne dávať všetku lásku, ktorou si vás na začiatku obmotal okolo prsta. Znesie vám aj modré z neba, len aby ste mu dali “ešte jednu” šancu. Takýchto šancí ale môžu byť aj stovky, pretože rozchody a znovuspojenia sa u vás budú dookola opakovať. 

#4 Nakoniec zistíte, kde je pravda

Problémom je, že mnoho ľudí uviazne v predošlej, tretej fáze. Narcista u nich totiž vybuduje doslova závislosť na jeho romantických gestách – je totiž pravda, že možno nikto vám nedá viac pozornosti a lásky, ako títo ľudia, keď si vás chcú získať. Ak však budete mať šťastie a hlavne dostatok vnútornej sily, dokážete od takejto osoby odísť – definitívne a navždy. Niekto vydrží v takomto vzťahu niekoľko mesiacov, no niekto, žiaľ, aj niekoľko rokov. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov