Foto: pixabay.com

V ľudí možno veríte až príliš.

Stalo sa vám už viackrát, že ste dôverovali nesprávnej osobe, a tá vás následne sklamala? Alebo vám druhí ľudia, ktorým na vás záleží často vyčítajú, že ste sa až príliš odtrhli od reality? Toto všetko môžu byť znaky toho, že ste naivným človekom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ako to zistíte, popísal portál Learning Mind. 

#1 Dôverujete aj cudzím ľuďom

Žijete vo svete, kde je pre vás úplne prirodzené dôverovať aj ľuďom, ktorých vlastne vôbec nepoznáte. Tak sa ale veľmi často stáva, že sa sklamete — napriek tomu sa ale nedokážete poučiť.

#2 Ľahko sa necháte ovplyvniť

Vaším problémom je aj to, že ste veľmi ľahko ovplyvniteľným človekom. Nielenže až príliš dôverujete druhým, ale veľmi ľahko uveríte aj čomukoľvek na internete, alebo sa často stávate obeťou rôznych podvodov. Ľudia vás často upozorňujú na to, aby ste si informácie preverovali, ale vy si stále myslíte, že to nie je potrebné.

#3 Ľudia vás často využívajú

Spomeňte si, ako často ste už doplatili na svoje dobré srdce — s najväčšou pravdepodobnosťou to už bolo hneď niekoľkokrát. Nikomu ale nedokážete povedať nie a takisto stále veríte tomu, že každý má s vami len dobré úmysly. To ale, žiaľ, väčšinou nie je pravda. 

pixabay.com

#4 Až príliš sa spoliehate na druhých

Problémom je ale aj to, že sa až príliš spoliehate na druhých. Práve nesamostatnosť je ale to, kvôli čomu sa často stanete ich obeťou. Vedia totiž, že keďže si bez nich neporadíte, môžu vám spraviť prakticky čokoľvek.

#5 Mali ste až príliš prísnych rodičov

V dôsledku toho, že vám veľa vecí zakazovali, ste nemali až taký kontakt s realitou, čo sa teraz odzrkadľuje práve na už spomínanej naivite. Keďže ste totiž boli odrezaný od svojich rovesníkov a od úplne prirodzených vecí, nemali ste veľa možností, ako zistiť, ako funguje skutočný život. 

#6 Žijete vo “svojom” svete

Ľudia vám zrejme často hovoria, že nežijete v realite. Vy ale neviete, ako z tohto začarovaného kruhu von, pretože akonáhle sa pokúsite otvoriť sa novým ľuďom, väčšinou zažijete len ďalšie sklamanie. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov