Autor fotky: Leah Kelley na Pexels

Obe sú teraz na nezaplatenie.

Naše telo je vlastne akousi pevnosťou, ktorá je neustále obliehaná množstvom baktérií, vírusov či parazitov. Ak naša imunita nie je v poriadku, telo má problém, pretože s nimi nedokáže bojovať. Navyše, ako dobre vieme, naše psychické a fyzické zdravie sú ako prepojené nádoby. Keď nie je v poriadku jedno, problémy máme aj s druhým. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Vhod vám preto môžu padnúť tieto 3 tipy z portálu Operation Meditation, ktoré pozdvihnú nielen vaše psychické zdravie, ale podporia aj vašu imunitu. 

#1 Pozor na fajčenie a na alkohol

Zabudnite na tvrdenie absolventov Vysokej školy života o tom, že alkohol vypáli všetky baktérie, a jeho pravidelnou konzumáciou predídete všetkým chorobám. Fajčenie i pitie alkoholu (i v malom množstve) totiž doslova útočia na imunitný systém a poriadne ho oslabujú. Alkohol i cigarety totiž obsahujú toxíny, ktoré negatívne pôsobia na naše orgány, tkanivá i bunky.

Autor fotky: Anderson Martins na Pexels

#2 Skúste znížiť svoju nadváhu

Ak vás trápi obezita, príčinou vašej slabej imunity môže byť aj ona. Je dokázané, že zvýšené množstvo tuku v našom tele bráni aktivácii bielych krviniek, ktoré majú schopnosť bojovať proti rôznym vírusom. Skúste sa preto vyhýbať príliš mastným jedlám a cukru, o ktorom je známe, že vo všeobecnosti poškodzuje imunitný systém. Do svojho denného harmonogramu skúste zapojiť aj nejakú pohybovú aktivitu. Chudnutie vám nielenže pomôže vyzerať lepšie a zvýši vám sebavedomie, ale dá šancu aj vášmu imunitnému systému robiť prácu, na ktorú je predurčený. 

#3 Vyskúšajte meditáciu

O jej pozitívnych vplyvoch sa hovorí predovšetkým s naším duševným zdravím a mentálnym výkonom, no štúdie dokázali aj to, že meditácia zvyšuje mozgovú činnosť v tých oblastiach mozgu, ktoré sú priamo zodpovedné za to, koľko protilátok sa v tele vytvára, ak je vystavené chorobe. Spojte preto príjemné s užitočným a vyskúšajte to, na internete nájdete množstvo inštruktážnych videí. 

operationmeditation
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov