Nie sú to materiálne veci, na ktorých v živote skutočne záleží.

Či už ste v manželstve, chodíte s niekým alebo ste slobodní, toto je príbeh, ktorý by ste si rozhodne mali prečítať. Je to príbeh, ktorý vám pripomenie, čo je v živote naozaj dôležité. A nie sú to peniaze, šperky, domy, autá či iné materiálne veci. Skutočne dôležité veci, veci na ktorých najviac záleží, sú voľným okom neviditeľné. Dokážeme ich vidieť iba srdcom.

Článok pokračuje pod videom ↓

Kde bolo tam bolo, bol raz jeden človek, ktorý prestal byť spokojný so svojím manželstvom. V jeden večer prišiel domov a povedal svojej manželke, že sa chce rozviesť. Jeho žena sa ho pokojne opýtala, aký má na to dôvod a keď neodpovedal, poriadne sa nazlostila.

Možno jej na otázku neodpovedal, no sám veľmi dobre vedel prečo – našiel si novú lásku a svoju ženu už ďalej nemiloval. Bolo mu jej však ľúto a preto sa rozhodol svojej manželke nechať dom, auto a 30% podielu v spoločnosti. Ona sa však rozplakala a všetky papiere roztrhala na malinké kúsky. Táto reakcia ho ešte viac utvrdila v tom, že je najvyšší časť sa rozviesť. A nielen to, navyše svoju novú známosť miloval viac, než kedykoľvek miloval svoju ženu.

V nasledujúci deň mu žena povedala, že teda podpíše rozvodové papiere, no iba pod jedinou podmienkou. Nechcela nič materiálne, chcela len, aby sa ešte jeden mesiac pokúsili žiť ako rodina – kvôli ich synovi. Taktiež ho požiadala, aby ju ten jeden nasledujúci mesiac každé ráno vyniesol zo spálne na rukách. Možno to boli absurdné požiadavky, no súhlasil.

Nastal prvý deň tejto dohody a hoc mali z toho obaja zmiešané pocity, ich syn bol šťastný, pretože videl svojich rodičov znovu ruka v ruke. Prešiel deň a po práci sa tento muž stretol  so svojou novou známosťou, ktorá sa nad tým všetkým smiala a tvrdila, že jeho žena aj tak bude musieť raz čeliť rozvodu.

V druhý deň dohody to už bolo pre nich oboch jednoduchšie. Dokázali si navzájom pozrieť do očí a muž si všimol, že jeho manželka má na tvári vrásky. Vzišlo mu na um, že už nie je najmladšia a nedokázal prestať premýšľať nad tým, koľko z tých vrások zapríčinil on sám.

unsplash.com

Na štvrtý deň si muž začal pomaly uvedomovať, že ich intimita sa opäť obnovuje, a to aj napriek tomu, že nemali spolu žiaden telesný kontakt, teda až na každoranné nosenie na rukách.

Dni pomaly plynuli a v jedno ráno, keď sa jeho manželka obliekla, všimol si, ako krehko vyzerá. Začalo ho hrýzť svedomie, pretože vedel, akú obrovskú bolesť jej spôsobil. Bolelo ho, keď videl, ako trpí. Ale jeho myseľ bola nastavená na rozvod.

V posledný deň tejto dohody to bolo pre neho ťažšie, než si myslel. Povedal svojej žene, že si vôbec nevšimol, že to bola práve intimita, ktorá im chýbala. A vtedy pochopil, čo sa vlastne stalo. Uvedomil si, že ich manželský život nefungoval, pretože si prestali vážiť drobné hodnoty v živote. Nebolo to kvôli tomu, že by sa už nemilovali.

Stále svoju manželku miloval

Po tom, čo si to muž uvedomil, rozhodol sa, že to s milenkou skoncuje. Hneď na to utekal do obchodu kúpiť svojej manželke kyticu. Po príchode domov bol konečne šťastný a natešený, pretože vedel, že svoju manželku miluje a vždy miloval a nevedel sa dočkať toho, kedy jej to všetko povie.

Našiel ju však nehybne ležať na posteli.

Smrť

Jeho manželka po celý ten čas bojovala s rakovinou. A keďže on sa venoval svojej milenke, ani si to nevšimol. Jeho manželka však chcela, aby si ho syn zapamätal ako vzorného otca a milujúceho manžela.

Niekedy sú páry tak zaneprázdnené všetkými problémami, až zabúdajú, na čom vlastne záleží. Peniaze, veľký dom či drahé autá, to všetko je pekné a dôležité, ale sú to veci iba dočasné. Veci, na ktorých skutočne záleží, sú okom neviditeľné. Je to práve tá láska, dôvera, šťastie, starostlivosť a intimita.

unsplash.com

Pozri aj: Tento krátky príbeh o majstrovi Zenu vám ukáže, prečo by sme niekedy mali dať šancu aj ľuďom, ktorí si to zdanlivo nezaslúžia

ideapod
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov