Photo by Eko Agalarov from Pexels

Ak si práve hľadáte partnera, po prečítaní tohto si možno zmeníte svoju profilovku.

Ste registrovaní na nejakej online zoznamke alebo sa o nájdenie svojej polovičky pokúšate pomocou sociálnych sietí? Ak ste odpovedali áno, určite veľmi dobre viete, ako dôležitá je profilová fotografia. Dajte si pri nej ale pozor na túto vec.

Článok pokračuje pod videom ↓

Štúdia, ktorú publikoval portál Spring, prišla k veľmi zaujímavému zisteniu. Podľa nej považujú ženy mierne “zachmúrených” alebo vážne pôsobiacich mužov za atraktívnejších ako tých, ktorí sa na fotke usmievajú. Ukázalo sa totiž, že takíto muži pôsobia viac mužne.

Úplný opak sa ale potvrdil pri tom, ako vnímajú muži ženy. Tam, naopak, platilo, že muži považujú za viac atraktívne ženy, ktoré sa usmievajú, pretože na nich pôsobia viac priateľsky a spoločensky. 

Vnímanie úsmevu je teda pri opačných pohlaviach absolútne odlišné. Výskumu sa zúčastnilo celkom 1 000 respondentov. 

Zaujímavým bolo aj zistenie, že pokiaľ vyzeral muž na fotke hrdo, sebavedomo a mocne, ženy to veľmi priťahovalo. Naopak, ak takto isto na fotke vyzerali ženy, ukázalo sa, že mužov vôbec nepriťahujú. 

Photo by cottonbro from Pexels

Vedci ale upozorňujú, že vo svojej štúdii skúmali len prvotnú sexuálnu príťažlivosť – nezaoberali sa teda ďalej tým, či by respondenti osobu na fotke chceli aj tak spoznať, alebo či si s ňou vedia predstaviť vzťah. 

Alac Beall, spoluator štúdie, vysvetľuje toto zaujímavé zistenie tým, že usmievajúci sa muži pôsobia na ženy málo dominantne, preto ich považujú za neatraktívnych. Na niektoré ženy dokonca takíto muži pôsobili “žensky”. 

Ak sa teda práve snažíte o “zbalenie” svojho objektu záujmu, toto zistenie vám možno pomôže. 

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov