Foto: Instagram/Natalie Allen

Čím skôr začnete, tým lepšie pre vás.

Čo sa týka sebarozvoja a rozvíjania svojich schopností či zručností, investovať do seba je to najlepšie, čo môžete spraviť. Či už do seba vložíte svoj čas alebo svoje peniaze, určite sa vám to mnohonásobne vráti. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Čo teda začať robiť ešte dnes, aby ste boli takto o 10 rokov pred ostatnými o svetelný rok dopredu? Vyskúšajte týchto 10 vecí. Popísal ich portál Thought Catalog.

#1 Priateľte sa s rôznymi tipmi ľudí, nielen s tými, ktorí sú vám záujmovo podobní. Pomôže vám to rozšíriť si nielen obzory, ale aj kontakty. 

#2 Čítajte. Veľa a často. Všetko, čo vás baví. Ak totiž budete čítať veľa, často sa vám stane, že natrafíte na knihu, ktorú síce prečítate za pár dní, no zmení zvyšok vášho života. 

#3 Premýšľajte nad tým, ako by ste sa mohli zlepšiť. Ľudia, ktorí to nerobia, len stagnujú. 

#4 Žite spôsobom, akým iní nežijú a získate život, o ako môžu oni len snívať.

#5 Naučte sa variť doma. Ušetríte si tým množstvo peňazí a navyše, keď sa do toho dostanete, zistíte, že pri varení či pečení sa dá skvele oddýchnuť. 

Photo by Daria Obymaha from Pexels

#6 Naučte sa so svojím budgetom hospodáriť tak, aby ste cítili zodpovednosť i slobodu zároveň. 

#7 Každý mesiac si odložte nejakú finančnú rezervu “bokom”. Vôbec nevadí, aj ak by to na začiatok mala byť úplne minimálna suma, ide o to, aby ste si tento zvyk osvojili. 

#8 Keď si tento zvyk zautomatizujete, založte si sporiaci účet. Uvidíte, aký pokoj na duši získate, keď sa vám suma na ňom začne hromadiť. 

#9 Naučte sa milovať “zdravú bolesť”. To je napríklad bolesť svalov, ktorú cítite deň po tom, ako ste si dali poriadne do tela alebo tlak na hrudi, ktorý cítite, keď opúšťate svoju komfortnú zónu. 

#10 Zbavte sa vo svojej domácnosti všetkého nepotrebného. Možno to nebude jednoduché, no uvidíte, ako to odbremení nielen váš priestor, ale aj vašu myseľ. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov