Žiaľ, život sa s Tebou nemaznal a vzal mi Ťa už pred rokmi.

Vôbec nezáleží na tom, že od Tvojej smrti uplynulo už toľko rokov. Vôbec nezáleží na tom, že väčšina ľudí, ktorí sú v mojom živote teraz, Ťa nikdy nepoznala. Myslím na Teba každý jeden deň. Bez výnimky. Každý deň si želám, aby si tu mohla byť. V tie dobré dni si želám, aby si sa so mnou mohla tešiť a v tie zlé si prajem, aby si utrela moje slzy. Ty tu však už nie si.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak by si ešte bola nažive, celý môj svet by bol úplne iný. Samozrejme, nezmenilo by sa všetko. Pravdepodobne by som bývala pod rovnakou strechou, mala rovnakého muža, rovnakú prácu, rovnakého psa. Zmenili by sa iba tie „malé“ veci. Práve to sú však veci, na ktorých v živote človeka záleží najviac.

Ak by si ešte bola nažive, nemusela by som aj na tie najšťastnejšie chvíle svojho života spomínať so zármutkom. Ak by si bola nažive, bola by si totiž ich súčasťou. Kedykoľvek by som mohla zodvihnúť telefón, zavolať Ti a počuť Tvoj hlas. To však nejde…

Ak by si ešte bola nažive, svojho chlapca by som predstavila ešte niekomu. Ešte niekto by mu hovoril tie zábavné príhody z môjho detstva. Ak by si bola nažive, na Silvestra by som pozerajúc sa na ohňostroje zavolala ešte niekomu. Ak by si bola nažive, po náročnom dni by som Ti zavolala a pozvala Ťa na večeru. Už nikdy to však spraviť nemôžem…

Ak by si ešte bola nažive, na mojom tele by bolo o jedno tetovanie menej. Deň, kedy máš narodeniny by pre mňa nebol jedným z najsmutnejších dní v roku – bol by jedným z najšťastnejších. Takým však nebude už nikdy.

Ak by si ešte bola nažive, bol by tu niekto, kto by na mňa nakričal vždy, keď by som sa správala ako nezodpovedné dieťa. Bol by tu niekto, kto by mi každý deň dával najavo, ako by som mu chýbala, keby sa mi čokoľvek stalo. Bola by si jednou z mála, ktorá by sa úprimne tešila mojim úspechom a nemala by radosť z mojich neúspechov. Osud to však chcel inak.

pexels.com

Ak by si ešte bola nažive, na mojej stužkovej by bolo o osobu viac. Po maturite by si bola prvou osobou, ktorej by som zavolala. Na mojich promóciách by si bola tak nesmierne šťastná a hrdá… Bola by si prvou osobou, ktorá by sa dozvedela o tom, že ten chlapec, ktorého by si mala tak rada, ma požiadal o ruku. A na mojej svadbe by si bola tou najkrajšou svadobnou mamou. Ty si však pri mne už nebola pri žiadnej z týchto udalostí.

Ak by si ešte bola nažive, náš nový byt si videla ako prvá. Počas našej dovolenky by si bola osobou, ktorá by sa s láskou postarala o našich štvornohých priateľov. Bola by si osobou, ktorá by na mňa bola hrdá za to, akou osobou som sa stala.

Ak by si ešte bola nažive, nemusela by som sa s Tebou rozprávať len cez modlitby a svoje sny. Mohla by som Ti kedykoľvek zavolať, napísať SMS, alebo sa len tak objaviť na prahu Tvojho bytu – aj uprostred noci.

Ak by si ešte bola nažive, bola by som iná. Bola by som optimistickejšia a možno menej citlivá. Nemala by som strach, že niekoho opäť stratím vtedy, keď to budem čakať najmenej – tak, ako Teba.

Iná by však bola ešte jedna vec. Nedokázala by som pochopiť, aký pravdivý je výrok: „Ži každý deň tak, ako by bol tvoj posledný.“ Nedokázala by som však pochopiť ani to, že výrok: „Čas vylieči všetky rany“ pravdivý nie je.

Tak, ako nesmierne mi stále chýbaš, tak veľmi som Ti vďačná za to, čo všetko si ma naučila, kým si tu bola. Som Ti vďačná za to, kým som dnes. Ľudia mi hovoria, že som presne ako Ty, že Ťa vo mne vidia. Keď mi to niekto povie, vždy sa naňho cez slzy usmejem.

Síce tu už nie si, no vo mne budeš žiť navždy. Viem, že tam niekde na mňa aj tak stále dohliadaš a usmievaš sa. A práve preto Ti sľubujem, že tak, ako doteraz, navždy budem žiť každú jednu sekundu svojho života tak, aby si bola v celom nebi tou najviac hrdou mamou.

Ľúbim Ťa mami, navždy. A ak je v mojom živote niečo, čo ľutujem, tak je to to, že som Ti to nehovorila častejšie.

Pozri aj: Ak máš s niekým silné puto, nikdy sa nestratí. Ak máš s niekým naozaj byť, budeš!

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov