Foto: Photo by Ivandrei Pretorius from Pexels

Dobrou správou je, že sa na ňom dá popracovať.

Myslíte si, že záleží na tom, ako často sa s partnerom hádate? Do istej miery celkom určite áno, no ako sa ukázalo, oveľa dôležitejšie než samotná frekvencia hádok je ich trvanie. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Viacerých to možno prekvapí, no ukázalo sa, že dĺžka hádok medzi partnermi je naozaj veľmi dôležitá. Vedcom sa totižto pri výskume podarilo potvrdiť, že čím kratšie hádky trvajú, tým dlhšie spolu zvyčajne partneri vydržia.

Zaujímavé je aj to, že ako sa ukázalo, tento zaujímavý jav siaha až do nášho detstva. Potvrdilo sa totiž, že ľudia, ktorí mali so svojimi rodičmi v detstve pevnejšie puto, sú v dospelosti lepší v schopnosti regulovať svoje emócie.

Znamená to teda to, že ľudia, ktorí mali s rodičmi ako deti dobrý vzťah, sú neskôr lepší v zvládaní kritických situácií, medzi ktoré patria aj hádky. Ak sa aj do nejakej dostanú, dokážu ju ukončiť relatívne rýchlo.

Photo by Edward Eyer from Pexels

Takíto ľudia sú si totižto podľa výskumu istí sami sebou, sú so sebou spokojní a preto z nich ide akýsi pokoj. Práve vďaka tomu dokážu rýchle upokojiť nielen seba, ale aj iných ľudí.

Ako hovorí hlavná autorka štúdie, Dr. Jessica E. Salvatore, práve to je dôvodom, prečo je postačujúce, ak má túto vlastnosť len jeden z partnerov. Hádky takýchto párov potom trvajú kratšie a ich vzťahy sú trvácnejšie.

Ako dlho zvyknú trvať vaše partnerské hádky? Ak nemávajú príliš dlhé trvanie, vedzte, že to so sebou prináša množstvo výhod.

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov