Skoncujte s nimi ešte dnes a rok 2018 bude patriť vám.

O bohatstve mysle či duše sme toho už napísali veľa, no nezakrývajme si oči pred tým, že väčšinu z nás zaujíma aj to, ako sa dostať k materiálnemu bohatstvu. Úspešný spisovateľ Thomas Corley sa preto rozhodol preskúmať, aké rozdiely sú badateľné v správaní bohatých ľudí a v správaní ľudí, ktorí bohatí nie sú. Po 5 rokoch dôsledného výskumu prišiel na to, že ak chcete zbohatnúť, čím skôr by ste sa mali zbaviť nasledovných zvykov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Odmietate sa stretávať s novými ľuďmi

Bohatí ľudia milujú stretávať nových ľudí. Potvrdilo to až 68% z nich. Toto isté tvrdenie však potvrdilo len 11% chudobných ľudí. Čo z toho vyplýva? Nebráňte sa stretávaniu s novými ľuďmi. Nikdy nemôžete vedieť, čo vám do života prinesú.

Veríte v osud

Vedeli ste, že až 90% chudobných ľudí obviňuje zo svojej situácie osud alebo iné vonkajšie okolnosti, o ktorých si myslia, že na ne nemajú žiaden dosah? Omyl, môžete veriť v osud v istých veciach, no nikdy nezabúdajte na to, že opraty od svojho života máte vo svojich vlastných rukách.

pexels.com

Nenávidíte svoju prácu

Až 85% bohatých ľudí hovorí, že svoju prácu milujú. A nie je to vôbec prekvapujúce. Prácu, ktorá vás nenapĺňa môžete robiť istý čas, aby ste si zabezpečili príjem na platenie nevyhnutných výdavkov, no takouto prácou nikdy nezbohatnete. Čo je ešte horšie, časom sa z vás môže stať zatrpknutý a zakomplexovaný človek, ktorý bude závidieť ľuďom, ktorí zbohatli prácou, ktorá ich baví.

Nedbáte o svoje zdravie

Možno ste práve prekrútili očami a povedali si, že toto je naozaj klišé. Je však potrebné povedať, že až neuveriteľných 76% bohatých ľudí sa 4x do týždňa venuje nejakej fyzickej aktivite. Bohatí ľudia sa taktiež zdravšie stravujú – a nie, nevyhovárajme sa na to, že je to preto, že majú viac peňazí. Žijeme predsa v dobe, kedy stojí 10 vajíčok presne toľko, čo 1 mrazená pizza. Čo si vyberiete vy? Naopak, len 13% chudobných ľudí vidí nejakú spojitosť medzi zdravým životným štýlom a bohatstvom.

pexels.com

Neriskujete

Hovorí sa, že kto nikdy neriskoval, nikdy ani nič poriadne nezískal. Až 50% bohatých ľudí vám potvrdí, že je to pravda. Nebojte sa teda riskovať a choďte si za svojimi snami. Nezostávajte niekde, kde ostať nechcete. Risk je zisk. A hádam nikoho neprekvapí, že s týmto tvrdením súhlasí len 6% chudobných ľudí.

Pozeráte reality show

Táto štatistika je naozaj zaujímavá, no Thomasovi Corleymu sa podarilo zistiť aj to, že až neuveriteľných 78% chudobných ľudí si či už viac alebo menej často pozrie nejakú reality show. Naopak, až 94% bohatých ľudí ich nesleduje vôbec. Máte predsa tisíc možnosti, ako svoj voľný čas tráviť viac produktívne a intelektuálne.

Nečítate

Skúste si napríklad miesto spomínanej reality show večer len tak sadnúť či ľahnúť, pripraviť si šálku horúceho čaju či kávy a čítať si. Thomasovi sa totiž podarilo zistiť, že až 88% (!) bohatých ľudí venuje čítaniu denne minimálne 30 minút. Rovnako prekvapujúce je číslo týkajúce sa chudobných ľudí – aspoň 30 minút denne venuje čítaniu len 2% z nich.

pexels.com

Vstávate neskoro

Ako už dokázalo viacero výskumov, bohatí a úspešní ľudia sú riadni ranostaji. Väčšina z nich totiž vstáva 2-3 hodiny predtým, ako im začne pracovný deň, čo znamená medzi 5-6 hodinou rannou. Počas spomínaných 2-3 hodín si doprajú poriadne raňajky, plánujú si deň, pracujú na svojich súkromných projektoch, meditujú či čítajú. Vstávať skoro však neznamená spať málo, až 89% bohatých ľudí spí 7-8 hodín. Základom je teda ísť si ľahnúť skôr.

Nevyhýbate sa toxickým ľuďom

Bohatým ľuďom je naozaj jedno, čo si o nich kto myslí. Naopak, chudobní ľudia by veľakrát chceli byť s každým zadobre, čo je obrovská chyba. Odstrihnite negatívnych a toxických ľudí zo svojho života a uvidíte, ako sa okamžite pohnete vpred.

Priveľa míňate

Všimli ste, že tí naozaj bohatí ľudia sú veľakrát ako známa Disneyho postavička – strýko Držgroš? Nie je to náhodou, nepotrebujú totiž druhým dávať na oči, že sa im darí. Svoje peniaze radšej investujú inak. Všetci zároveň veľmi dobre vieme, že ľudia s najdrahšími autami a luxusnými domami sú veľakrát priemerne zarábajúci, no po uši a do konca života zadĺžení ľudia.

Unsplash.com/Alice Pasqual

Na záver vám možno pomôže vedieť, že Thomasovi Corleymu sa podarilo zistiť, že bohatí ľudia si väčšinou delia svoj príjem nasledovne:

  • 25% dávajú na splatenie účtov
  • 20% si odkladajú na sporiaci účet
  • 15% dajú na jedlo
  • 10% na zábavu či kultúru
  • 5% na údržbu auta
  • Zvyšok použijú na nákup oblečenia, liekov, kníh či kurzov.

Pozri aj: Štúdie vedcov dokázali, že šťastie si za peniaze kúpite. Má to však niekoľko háčikov

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov