Ak ste single, nezúfajte. Týchto 5 vecí vás určite povzbudí.

Byť single niekedy znamenalo úplnú katastrofu. Ak ste mali viac ako 25 a ešte ste nemali manžela či manželku, ľudia vás už úplne odpísali s tým, že na potenciálnu svadbu môžete v tak vysokom veku zabudnúť, že si nikoho nenájdete, a že už navždy skončíte sami. Našťastie, žijeme už v inej dobe. V dobe, kde byť single neznamená nič zlé, práve naopak. Byť slobodný so sebou prináša určité výhody.

Článok pokračuje pod videom ↓

„Byť single je lepšie, než byť v nesprávnom vzťahu.“

Predstavte si, že by ste sa ocitli vo vzťahu s nesprávnou osobou. Váš život by sa premenil na boj a utrpenie a vy by ste vôbec neboli šťastní. Takýto nesprávny vzťah by vás len dusil a všetko vo vás by zabíjal. Preto je určite lepšie byť slobodný, než celý svoj čas alebo až život obetovať nesprávnej osobe a tomu, kto o to vôbec nestojí.

„Najhlbší a najsilnejší vzťah živote je ten, ktorý máte sami so sebou.“

Jediný človek, ktorý vám na konci dňa ostane, ste vy. Vy ste ten, na koho sa môžete neustále spoľahnúť a komu môžete dôverovať. Vy ste ten, kto vás dokáže povzbudiť a upokojiť. A preto sa musíte milovať. Pretože iba ak otvoríte srdce sami sebe, iba potom ho otvoríte aj ostatným.

unsplash.com

„Byť single znamená byť silný a nezávislý.“

A nie, nie je to len nejaká poučka z knihy „Ako byť feministkou“. Skutočne, byť single znamená, že ste sám sebe pánom, že sa nemusíte na nikoho viazať, a že si môžete robiť (takmer) čo chcete. Tak prečo ten čas nestráviť tým, že si to poriadne užijete?

„Byť single niekedy znamenalo, že nikto vás nechcel. Dnes to znamená, že si len beriete čas pre seba, aby ste sa rozhodli, čo bude ďalej.“

Nemáte sa kam ponáhľať. Ako bolo spomenuté v prvom bode, radšej byť sám, než s tým nesprávnym človekom. Byť single už dávno neznamená, že ste škaredí, neatraktívni a teda spoločnosťou úplne odpísaný. Utrieďte si najprv to, čo potrebujete vo svojom živote. A až potom, keď už budete spokojní a pripravení, potom sa vrhnite do vzťahu.

„Ak ste single, znamená to, že čakáte na toho pravého, ktorý si vás skutočne zaslúži.“

Vo vzťahoch by sme mali byť naozaj vyberaví a nároční. Ste single, no a čo. Tak jednoducho čakáte na niekoho, kto bude spĺňať všetky vaše požiadavky a kritériá, na niekoho, kto k vám bude pasovať, na niekoho, s kým si budete rozumieť, na niekoho, kto si vás, takú úžasnú osobu, zaslúži a hlavne – na niekoho, kto vás bude milovať takého, aký ste, aj so všetkými vašimi chybami.

unsplash.com
elitedaily
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov