Čo všetko si ženy na mužoch všímajú? Všetko! Od tých najzjavnejších vecí až po drobné detaily, ktoré samotných pánov až tak nezaujímajú.

Podľa psychológov stačí pár sekúnd na to, aby sme vedeli zhodnotiť, či sa nám niekto páči alebo nie. Ženy sa pri tom ale len tak nezastavia a okrem prirodzeného zhodnotenia mužskej atraktivity pokračujú vo všímaní si ďalších detailov. My vám prezradíme, o čo ide.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ženy si na mužoch všímajú najmä týchto 9 vecí.

Oblečenie

Čo iné by ste čakali? Či sa nám to páči alebo nie, šaty robia človeka. Môže to byť najväčší krásavec, no ak má na sebe špinavý a zanedbaný odev, jeho kredit klesá. No na druhej strane, vôbec nejde o značky, ale skôr o to, či je oblečený v čistom oblečení, ktoré vôkol neho nešíri nepríjemný zápach potu.

Veľa dokáže spraviť aj príležitosť, na ktorú sa chlap oblečie, veď predsa prísť v šortkách a v tričku na oficiálnu udalosť sa nerobí ani z recesie. A okrem toho, svedčí to aj o mizernej znalosti etikety. Dôležitý je aj zmysel pre štýl. Chlap nemusí byť špičkový stylista na to, aby vedel usúdiť, že tepláky a mokasíny jednoducho nejdú dohromady.

Unsplash.com/Štefan Štefančík

Chôdza a postoj

Energická, sebaistá a rázna chôdza sa ženám na mužoch páči, pretože to v nich vyvoláva pocit, že chlap, ktorého majú pred sebou, je sám so sebou vyrovnaný a dokáže ustáť aj ťažké časy. Naopak, chlap, ktorý sa pri chôdzi hrbí a vyzerá, akoby sa mal každú chvíľu potknúť na vlastných nohách pôsobí, akoby sa v živote potácal rovnako, ako pri chôdzi. A to veru ženy nezaujme, skôr naopak.

Zadok

Hoci je to menej diskutované, než mužská pozornosť voči ženskému pozadiu, aj dámy si všímajú, aký ma chlap zadok. Pevný zadok svedčí o aktívnom životnom štýle, no ak je zaodetý príliš vypasovanými nohavicami, nebudí pekný dojem. Rovnako ani pohľad na pozadie ukryté v rozťahaných teplákoch či príliš širokých a spustených rifliach nevyzerá najlepšie.

Vlasy

Alebo presnejšie, ich strih. Dlhé alebo kratučké, vlnité, tmavé, na bok, s ofinou – čo žena, to rozdielna preferencia. Podstatné je, aby boli umyté a upravené. Väčšinou sa pod tým druhým myslí prejsť ich aspoň zopárkrát hrebeňom, aj to dokáže divy.

Unsplash.com/Jonas Svidras

Telo

Ženy prirodzene priťahuje mužská postava pripomínajúca tvar písmena V, alebo inak povedané široké ramená, úzke boky a ploché brucho. Je celkom zaujímavé, že kým sú muži single, ich potencionálne partnerky dbajú o to, aby mali vyrysovanú postavu, no keď sú zadaní, partnerkám nevadí ani nejaké to kilo navyše. Možno preto, aby neboli takí atraktívni pre ostatné ženy.

Topánky

Pre niekoho to možno je detail, no veľmi podstatný. Topánky dotvárajú celkový vzhľad a dokážu buď podporiť, alebo úplne zničiť dojem. Pozor si treba dať nielen na klasické klišé, akým sú ponožky v sandáloch, ale aj na to, či nie je obuv roztrhaná alebo špinavá. Výber topánok môže o majiteľovi veľa povedať.

Doplnky

Vyberáme si ich sami a dokážu o nás veľa prezradiť. I keď majú muži oproti ženám obmedzenejší výber, stále majú dosť možností, ako sa ukázať. Ženám sa nepáči, keď majú doplnkov až priveľa, pretože sa im takýto muž javí ako excentrický. Neprítomnosť doplnkov však neznamená, že je človek nudný, skôr to svedčí o tom, že nemá potrebu pútať na seba pozornosť.

Unsplash.com/Angelina Litvin

Výraz tváre

Ťažko nájsť univerzálne črty, ktoré ženy považujú za krásne. Čo je však dôležitejšie než črty tváre je samotný výraz, z ktorého ženy vedia odčítať viac než dosť. Vrásky okolo očí sú sexy, pretože svedčia o tom, že sa ich majiteľ rád smeje, je zábavný a na život sa díva optimisticky. Prísne stisnuté pery vytvárajú často zbytočný dojem vážnosti.

Ruky

Väčšinou sa skloňujú len v rámci gest, no aj ich vzhľad môže veľa napovedať. Samozrejme, že prehnane upravené ruky s dokonalou manikúrou na mužoch pôsobia skôr odpudzujúco, no zabodovať nemôžu ani ohryzené nechty. Príjemne pôsobia čisté ruky s dlhými prstami a pekným tvarom nechtov. Navyše, ruky prezrádzajú aj to, či je muž dostupný. Ak má na prste obrúčku, väčšina žien dá od neho ruky preč.

Pozri aj: Muži prezradili, ktorých 10+ drobných romantických gest vo vzťahu milujú najviac. Odolá im máloktorý

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov