Radi sa bojíte?

My vieme, že áno. Preto sme si pre vás na dnes pripravili tento „exkluzívny“ výber 10 naozaj hrôzostrašných fotografií, z ktorých vám bude po chrbte behať mráz. Niektoré z nich sa objasniť podarilo, iné zas nie. Isté je, že z tej druhej skupiny dnes budete mať nočné mory… 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Taká bežná narodeninová oslava

ligotti.net

Poznáte to. Klasika. Narodeniny, rodina, torta, darčeky, fotenie. V prípade tejto fotografie to však až taká klasika nebola. Vidíte „to niečo“ visiace zo stropu? Záhada sa odohrala v Texase a dodnes sa nepodarilo objasniť, o čo vlastne šlo. Nepríjemné.

#2 Desivý poltergeist

youtube.com (screen)

Zemetrasenie či desivý poltergeist? Táto fotografia obletela celý svet. Pravdou však je, že nakoniec sa ukázalo, že šlo len o veľmi šikovný marketingový ťah, ktorý dokonale spropagoval malajzijský film Bungunan. Väčším strašiakom ako poltergeist teda naďalej zostáva zeitgeist.

#3 „Hnedá lady“

wikipedia.com

Na úvod zlá správa pre milovníkov racionálna: táto záhada nebola objasnená dodnes. Jedná sa o jednu z najslávnejších a najkontroverznejších „duchárskych“ fotiek. Predpokladá sa, že na fotografii je zachytený duch istej Dorothy Walpole, nazývanej ako „Hnedá lady“ (hnedá pre farbu svojich brokátových šiat, ktoré nosievala). Jej manžel ju však upodozrieval z nevery a tak sa rozhodol, že najistejšie bude, keď ju na celý život uväzní. Po tom, ako držaná vo väzbe zomrela, sa jej duch údajne zjavoval veľmi často.

#4 Neznáme tváre

shortoncontent.files.wordpress.com

Táto fotografia bola zachytená na ropnom tankeri Watertown v roku 1924. „Niečo“ podobajúce sa na dve tváre ľudí je na nej neprehliadnuteľné. Strašidelné pritom je, že tváre sa údajne veľmi podobajú na Jamesa Courtneyho a Michaela Meehana, ktorí na tomto mieste tragicky zahynuli.

#5 Sme vo vesmíre naozaj sami?

cia.gov

Túto istú otázku si možno kladie aj posádka týchto letiacich objektov, ktorých prelet bol zaznamenaný v roku 1962. Dodnes sa nezistilo, že by bola fotografia nejakým spôsobom upravená. V roku 1978 CIA zverejnila viacero dokumentov, ktoré popisovali objekty „podozrivé“ z toho, že by mohlo ísť o UFO. Táto fotografia medzi nimi nechýbala.

#6 Čierny pasažier

skeptic.com

Táto fotografia bola nasnímaná v roku 1959 istou Mabel Chinneryovou. So svojím manželom sa vybrala na cintorín, aby tam položila na hrob kvety svojej matke. Na cintoríne sa rozhodla odfotiť svojho manžela, ktorý ju čakal v aute (so svokrou asi nemal priveľmi dobrý vzťah – čítajte ďalej). To, čo uvideli na fotografii po vyvolaní, však zarazilo oboch manželov. Na zadnom sedadle sedela jej mŕtva matka! Na internete nájdete viacero teórií, ani jedna však nebola dodnes potvrdená.

#7 …a ďalší čierny pasažier

spr.ac.uk

Tak sa zdá, že ak posmrtný život existuje, duchovia majú asi akúsi nevysvetliteľnú záľubu v nastupovaní do automobilov ľuďom, ktorí sa v nich práve fotia. Ak je to tak, pravdepodobne z toho majú asi väčšiu zábavu, než pani na tejto fotografii. Tá sa nechala v roku 1987 odfotiť na základni vojenskej flotily v anglickom Somersete. Po vyvolaní tejto fotografie jej však úsmev na tvári zamrzol. Určite ste si totiž všimli „osobu“ sediacu vedľa nej. Ani v tomto prípade nebolo dodnes dokázané, že by bola fotografia dodatočne upravovaná. Žena sa však vyjadrila, že pri fotení cítila zvláštny chlad…

#8 Prízrak v kostole

2. Specter of Newby Church

Boli ste dnes na nedeľnej omši? Ak áno, pevne dúfame, že nič podobné ste na nej nestretli. Fotografia pochádza z roku 1963 a jej autorom je reverend z North Yorkshiru. Desivé na tejto fotografii je to, že výskum dokázal, že dodatočne upravovaná nebola.

#9 Úsmev, prosím

ettoday.net

V tomto prípade ide, našťastie, len o „fejk“. Táto fotografia bola opradená historkou o tom, že túto ženu nasnímala kamera na nejakej „paranormálnej show“ v Japonksu. Ako sa však ukázalo, išlo len o bežnú reláciu, kde sa žena po tom, ako ju kamera začala snímať, usmiala. Jej úsmev však nenechal chladným nejakého „vtipálka“ a jej fotografiu upravil do podoby, ktorá obletela celý svet.

Pozri aj: Tieto desivé fotografie z roku 1946 vás prevedú chodbami vtedajšieho psychiatrického ústavu

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov