Po týchto slovách sa pozriete na svoj život úplne inými očami.

Tiež máte niekedy pocit, že z našich životov sa stali preteky? Neustále sme v jednom kolobehu, zaslepení povinnosťami, problémami, no žiaľ veľakrát aj sebeckosťou, závisťou či neprajnosťou. Zabúdame, že život je krásny. Zabúdame, že život je dar. Dovoľte, aby vám to pripomenuli slová tejto 83-ročnej ženy, ktorá sa rozhodla svojej priateľke napísať list plný životných múdrostí.

Článok pokračuje pod videom ↓

Spravte si pohodlie a vychutnajte si nasledovné riadky. Verte či nie, môžu vám zachrániť život.

Milá Berta,

srdečne Ťa pozdravujem. Tento list Ti píšem sediac vo svojej záhradke a hneď na úvod Ti musím povedať – konečne si vychutnávam tento výhľad, a nevadí mi ani burina. Menej času trávim prácou a viac času trávim s rodinou a s priateľmi. 

Dnes už viem, že život by mal byť plný zážitkov. Mal by byť plný momentov, ktoré si môžeme vychutnať, nie momentov, ktoré musíme so zaťatými zubami vydržať. 

Dnes už viem, že nič ako “špeciálna príležitosť” neexistuje. Tú vzácnu krištáľovú sadu si nešetrím už len na ne. Používam ju každý jeden deň. Každý deň je predsa nejaká “špeciálna príležitosť”. Či už je to rozkvitnutie ruží v mojej záhrade, dočítanie knihy alebo hoci len to, že sa na mňa ráno v potravinách niekto usmeje.

A keď už sme pritom, do tých potravín sa každé ráno oblečiem ako pravá dáma. Dám si na seba to najlepšie oblečenie a deň si užívam už od rána.

Foto: pixabay.com

Svoj najlepší parfum si už tiež nešetrím pre “špeciálne príležitosti”. Nosím ho každý deň, robí mi radosť a dodáva mi sebavedomie, ktoré by nemalo chýbať žiadnej žene. 

Drahá Berta, slová ako “raz” alebo “jedného dňa” pre mňa už stratili význam. Úplne som ich vyhodila zo svojho slovníka. Ak niečo naozaj stojí za to, chcem to hneď. Nie “raz” alebo “potom”. Chcem to tu a teraz. 

Vieš, väčšina ľudí si podľa mňa neuvedomuje, že zajtra tu už nemusíme byť. Neuvedomujú si, čo všetko by ľutovali. Ja už však žijem tak, aby som po odchode na druhý svet neľutovala nič. 

Naozaj sa snažím nič neodkladať a všetko spraviť hneď. Ak mi niekto chýba, poviem mu to. Ak niekoho ľúbim, poviem mu to. Ak ma niečo mrzí, poviem to. Ak chcem niekoho vidieť, idem za ním.

A každé ráno, keď sa prebudím a otvorím oči, poďakujem sa za to, že som dostala možnosť prežiť ďalší špeciálny deň. Čo by za to mnohí ľudia dali! Každý jeden deň a každú jednu minútu beriem ako obrovský dar, ktorý si s radosťou dieťaťa vychutnávam naplno.

Film s názvom “Život” možno práve nehrá našu najobľúbenejšiu pieseň, no stále je to pieseň, na ktorú sa dá tancovať. Tak tancujme.

Pozri aj: Muž si vypočul telefonát svojho syna a dozvedel sa, že je gay. Napísal mu list, ktorý mnohých dojal, no iných pobúril

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov