Ak cítite, že v poslednom období s vami niečo naozaj nie je v poriadku, vyskúšajte toto.

Ide o činnosť, ktorú môžete vykonávať úplne zadarmo. Jediné, čo do nej musíte investovať, je váš čas a vaše odhodlanie. Výsledky výskumov však potvrdzujú, že to bude naozaj dobrá investícia. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Až 80% ľudí totiž potvrdilo, že cvičenie im pomáha uľaviť od symptómov depresie a úzkosti. Odporúčaná “dávka”, ktorá vám dokáže privodiť značnú úľavu, je cvičenie po dobu 30 minút 5x do týždňa. Týždenne by ste si teda mali odcvičiť 150 minút.

Možno ste si práve položili otázku: prečo to tak potom nerobí každý? Odpoveď je veľmi jednoduchá, no pochopiť ju dokážu väčšinou len ľudia, ktorí si úzkosťou či depresiou prešli.

Až 2/3 ľudí trpiacich týmito ochoreniami v sebe totiž nedokážu nájsť dostatok motivácie a odhodlania na to, aby sa do cvičenia pustili.

pexels.com

Pravdou je však samozrejme aj to, že mnohí psychiatri radšej pacientov stále riešia len “tabuľkovo”. Na základe popísaných a pozorovaných príznakov im predpíšu odporúčané antidepresíva či lieky na upokojenie a vôbec sa nezaoberajú nejakou alternatívnou, doplnkovou liečbou.

V tom vidí problém aj autorka štúdie, Dr. Carol Janney. Tvrdí, že psychiatri a celé psychiatrické kliniky by mali brať do úvahy, že táto liečba by mohla pomôcť a uľavila by až 80% pacientov. Možno však rovnako ako my tušíte, kedy sa takáto liečba zavedie na Slovensku…

V každom prípade vám však nič nebráni v tom, aby ste do toho šli “na vlastnú päsť”. Vstaňte ráno skôr alebo si vyčleňte polhodinku večer, no cvičte. Spravíte tak niečo nielen pre svoje telo, ale možno ešte viac pre vašu myseľ a dušu.

Pozri aj: Chcete vedieť, ako sa cíti človek trpiaci depresiou? Vyskúšajte na sebe tento 15-minútový experiment

spring
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov