Ochráňte sa pred zlomeným srdcom a v týchto situáciach sa za žiadnych okolností nezamilujte. Ibaže by...

Poznáte ten pocit, keď máte srdce zlomené na malinké kúsočky a s výčitkami či slzami v očiach si hovoríte: „Mal/a som to vedieť, mal/a som to vedieť už hneď na začiatku…“? Nuž, áno, mohli ste to tušiť, ale teraz už s tým nenarobíte nič. Jediné, čo môžete momentálne urobiť, je, že si trochu oddýchnete (pokojne aj so zmrzlinou v ruke), ale potom zdvihnete svoj zadok z gauča a pohnete sa v živote ďalej. A práve preto, toto je zoznam situácií, pri ktorých sa zamilovanie končí zlomeným srdcom, a ktoré vám môžu pomôcť vyhnúť sa opakovaniu tej istej chyby.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Nezamilujte sa, ak vzťah začal iba túžbou

Je to druh milostného príbehu, ktorý už mnohokrát zdobil nejednu veľkú obrazovku a dáva nám falošné nádeje, že aj my sa môžeme zamilovať do niekoho, koho sme pôvodne mali len na jedinú noc. Bohužiaľ, v reálnom svete bez trblietok je to inak. To, že sme niekomu takému ponúkli naše srdce na dlani ešte neznamená, že to cíti rovnako. Musíte sa naučiť rozpoznať rozdiel medzi fyzickým spojením či túžbou, a naozajstnou láskou. Pretože inak skončíte sami. A so zlomeným srdcom. A s hrozným pocitom.

#2 Nezamilujte sa, ak vo vzduchu visia nejaké termíny

O rok sa sťahuje do iného štátu. Začína vám úplne nový život na konci sveta. Alebo, jednoducho povedané, váš čas s danou osobou je ohraničený nejakým termínom. Prečo by ste sa hrnuli do vzťahu, ktorý je už predom určený k zániku? Nahovárajte si, čo chcete, hlboko vo svojom vnútri však viete, že nakoniec aj tak skončíte sami. A so zlomeným srdcom. A s hrozným pocitom.

unsplash.com

#3 Nezamilujte sa, ak je medzi vami vzdialenosť 20 miliónov kilometrov

Vzťahy na diaľku veru dokážu dať naozaj zabrať. Musíte do nich vynaložiť trojnásobné množstvo energie a neustále zvádzať emocionálny boj. A potom sa v jeden deň budete pýtať samých seba, či to naozaj stojí za to. Napätie sa bude stupňovať, až sa v jeden deň šnúra pretrhne vy opäť skončíte sami. A so zlomeným srdcom. A s hrozným pocitom.

#4 Nezamilujte sa do krásnych rečí

Chápeme, nikto nikdy nebude cítiť k svojmu partnerovi to, čo vy cítite k svojmu. Váš vzťah prekonáva normálnu ľudskú interakciu a preniká až hlboko do vašej duše. Je to niečo až príliš výnimočné pre tento svet. Je to niečo iné, veľkolepé, úžasné. Ale, tu je novinka pre vás: je to úplne bežné, tak miluje každý. Zamilovať sa na takú hlbokú a osobnú úroveň je najlepší pocit na svete, ale taktiež to vyzýva k najhoršiemu zlomeniu srdca. A osamelosti.

#5 Nezamilujte sa, „napriek tomu, čo hovoria ostatní“

Ľudia budú mať vždy dlhý zoznam dôvodov, prečo by ste nemali byť s tou osobou, ktorú milujete. Určite si myslíte, že títo ľudia sú smiešni a mali by ste ich ignorovať. Ale, keď vaša rodina a priatelia začnú nesúhlasiť, určite na tom niečo bude. Možno vidia veci, ktoré vy cez ružové okuliare nevidíte. A chcú vás len ochrániť, pretože nechcú, aby ste znova skončili so zlomeným srdcom. A s hrozným pocitom.

unsplash.com

#6 Nezamilujte sa, keď vaša myseľ máva červenou vlajkou

Chcete to ignorovať, pretože na nový vzťah sa celkom tešíte. Vaše srdce plesá „radosťou“, že opäť pocíti lásku, no vy už teraz viete, že to nedopadne dobre. Vaša myseľ vo veľkom máva červenými vlajkami a snaží sa vás zastaviť. A viete, čo sa stane, ak ju nepočúvnete? Skončíte sami. So zlomeným srdcom. A s hrozným pocitom.

#7 Nezamilujte sa, ak sa on/a nikdy nebude môcť zamilovať

Alebo, lepšie povedané, nezamilujte sa do osoby so záväzkami. Nevyhovárajte sa, že ste o tom predtým nevedeli. Vedeli ste. Veľmi dobre ste vedeli. Myslíte, že to môžete zmeniť? Bez šance. Oni budú robiť to, čo musia a vy budete opäť sami. A so zlomeným srdcom. A s ešte horším pocitom.

#8 Nezamilujte sa druhýkrát

Zamilujte sa raz, a pocíťte to očarujúce šťastie, ktoré môže priniesť iba láska. Cíťte sa milovaní. Ak sa cítite tak, akoby ste vlastnili svet, cíťte sa tak. Ale pamätajte, máte len jedno srdce. Ak vám ho niekto dokázal rozbiť raz, prečo si myslíte, že to nedokáže znova?

+1 dôvod, prečo by ste sa zamilovať mali

Ale, zabudnite na to všetko. Zabudnite na dôvody, prečo a kedy by ste sa nemali zamilovať.

Zabudnite na to, že sa nemáte zamilovať. Pretože keď k tomu dôjde, vaše srdce si aj tak urobí všetko, čo chce. To je to kúzlo lásky. Dokonca aj najinteligentnejší ľudia upúšťajú od logiky a zdravého rozumu, keď príde na lásku.

Takže, zabudnite na štatistiky. Zabudnite na všetko, čo vám hovorí nie. Nasadnite na vlak a užívajte si jazdu. Zamilujte sa, pretože to aj tak urobíte. Zamilujte sa až po uši. Zamilujte sa tak hlboko a intenzívne, až to nie je možné. Pretože, kto vás zastaví? Vy určite nie. A koniec koncov, možno, že ste výnimka, na ktorú tento zoznam neplatí.

unsplash.com

Pozri aj: Týchto 7 viet hovorí muž žene len vtedy, keď ju úprimne miluje

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov