Prečo sú Vianoce ideálnym časom pre introvertov?

Vianočné sviatky nie sú ideálnym časom len pre všetkých zaľúbených. Na svoje si taktiež prídu aj introverti. Práve voľno a kúzlo Vianoc majú na nich veľmi pozitívny vplyv a oni konečne môžu byť totálne vo svojom živle. Prečo sa teda každý introvert teší na Vianoce? Tu je hneď niekoľko dôvodov. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Mnoho legitímnych dôvodov, prečo sa nedostaviť na párty

Introverti si vždy radšej vyberú skvelú knihu, teplú deku a horúci čaj, než by mali ísť niekde na párty, kde bude množstvo ľudí a hluk. V zime sa im však naskytnú perfektné výhovorky: „Cesty sú príliš klzké“, „Je príliš chladno,“ alebo „Mám strašnú chrípku z tohto počasia. Veľmi mi tečie z nosa a môj hlas je neidentifikovateľný“.

#2 Konečne môžete naplno zrelaxovať

Počas sviatkov je každý niekde rozlezený, prípadne sedí doma zabalený v deke neschopný pohybu. To vám však dáva ideálny priestor a podmienky na to, aby ste všetok čas využili vo svoj prospech a venovali sa aktivitám, na ktoré počas roka nemáte čas. A samozrejme, popritom si naplno oddýchli.

unsplash.com

#3 Možnosť byť doma bez výčitiek

Počas vianočných sviatkov vám nikto nebude vyčítať, že celý deň presedíte doma pozerajúc filmy či vaše obľúbené seriály.  Ó, áno, to obrovské množstvo zfilmovaného materiálu, ktoré čaká iba na vás, kým si ho pozriete. Alebo, že celé dni nerobíte nič iné, iba jete koláče, pijete horúcu čokoládu, čítate knihy, prípadne sa hráte s vaším štvornohým maznáčikom. Počas Vianoc sú to úplne bežné činnosti. A čo je ešte lepšie? To všetko môžete robiť osamote.

#4 Žiadne volanie – iba esemesky

Počas sviatkov si každý praje „Veselé Vianoce a šťastný Nový rok“, no vo väčšine prípadov sa iba posielajú správy či esemesky, pretože písanie je jednoduchšie. Málokedy vám niekto zavolá a musíte sa s ním reálne rozprávať. Môže to byť pre introvertov ešte lepšie?

#5 Viac času na čítanie

Nielen milióny nových častí zo seriálu, ale k tomu aj tony úžasných knižiek, na ktoré konečne máte čas. A prosím vás, hlavne mi nehovorte, že už nemáte v hlave pripravený zoznam všetkých kníh, ktoré sa chystáte počas sviatkov prečítať.

unsplash.com

#6 Môžete sa vyhnúť preplneným nákupným centrám

Konečne môžete v pokoji objednávať všetky darčeky cez internet v pohodlí vášho domova a nikto vám nebude zazlievať, že zase nechcete ísť do normálnych kamenných obchodov. Nákupné centrá sú totižto úplne preplnené náhliacimi sa ľuďmi.

#7 Čarovná a motivujúca atmosféra

Počas Vianoc je všetko tak krásne ozdobené a všetko vyzerá tak príjemne a útulne. Introvertovi k maximálnej spokojnosti už naozaj stačí iba škoricová sviečka, ktorá rozvonia celú izbu a cíti sa ako v raji.

unsplash.com

Pozri aj: Nie je pravda, že introverti neznášajú ľudí. Oni iba neznášajú povrchné stretávanie sa s ľuďmi

bustle
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov