Foto: JOSHUA RAWSON-HARRIS on Unsplash

Nedokážete sa preniesť cez svojho/cez svoju ex?

Pravda je taká, že veľakrát si za to môžeme sami. Živíme v sebe ilúziu dokonalého vzťahu a odmietame si pripustiť, že išlo o len o niečo krátkodobé, čo bolo od začiatku odsúdené na zánik. Ak sa chcete z bolestivého rozchodu konečne dostať, mali by ste zo svojej hlavy vytesniť týchto 5 toxických myšlienok. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ich zoznam priniesol portál Your Tango. 

#1 “Všetko je to moja chyba.”

Vo vzťahu nikdy nič nie je chybou len jedného. Je pochopiteľné, že ak vás niekto opustil, vyčítate si to, no nezabúdajte na to, že každá minca má 2 strany. Vzťahy sú väčšinou veľmi komplikované a nemenej komplikované bývajú aj rozchody. Nezabúdajte však na to, že ak sa s vami niekto rozišiel, samotná príčina sa týka viac jeho ako vás. 

#2 “Už nikdy nikoho nebudem ľúbiť / Už nikdy ma nikto nebude tak ľúbiť.”

Možno už nikdy nebudete nikoho ľúbiť rovnako, no môžete ho ľúbiť inak, iným spôsobom – a vôbec to neznamená, že to bude menej. Človek nikdy nevie, čo naňho čaká, a aj keď teraz môžete cítiť úplnú beznádej či prázdnotu, vedzte, že za pár týždňov či mesiacov sa to zmení. 

#3 “Keby sme tak mohli začať od začiatku…”

To sa, žiaľ, nikdy nedá. To, čo sa stalo, sa už zmazať nedá, a vy by ste neustále mali pred očami krivdy z minulých týždňov či mesiacov. Vo všetkom v živote, nielen vo vzťahoch predsa platí, že veľa vecí sa dá odpustiť, no zabudnúť sa na ne nedá.

Photo by Tim Mossholder from Pexels

#4 “S niekým iným je teraz šťastnejší/šťastnejšia.”

Prečo si to myslíte? Na základe fotografií na sociálnych sieťach? Tak tie môžu byť naozaj poriadne klamlivé. Samozrejme to tak nemusí byť, no ľudia sa po ťažkom vzťahu veľakrát snažia presvedčiť samých seba, že s novým partnerom sú ešte šťastnejší – a ukázať to svetu na sociálnych sieťach je skvelý spôsob, ako na to. Nedajte sa takýmito klamlivými fotografiami znechutiť. A nakoniec – aj keď by to bola pravda, nemôžete predsa odopierať šťastie niekomu, koho ste úprimne ľúbili. 

#5 “Keď sa zmením, vráti sa späť.”

Nie, neverte tomu. A ak by aj áno, pravdepodobne len dočasne. Základom je však to, aby ste sa nikdy kvôli nikomu nemenili – jedine kvôli sebe. Ak sa budete meniť kvôli niekomu inému, trvalé šťastie nikdy nenájdete. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov