Nie všetko, čo si myslíme, že vieme o láske, je pravdivé.

Láska je tá najjednoduchšia a zároveň najkomplikovanejšia vec na svete. Mnoho ľudí sa ju snaží usilovne nájsť, hľadá ju celý život, a predsa sa to niektorým nepodarí. Možno je to kvôli tomu, že máme od lásky až príliš vysoké očakávania, ale možno aj kvôli tomu, že stále veríme vo veci a v mýty o láske, ktoré vlastne vôbec nie sú pravdivé. A napokon, možno sú to tie veci, ktorým mylne veríme, ktoré nám nakoniec bránia v tom, aby sme skutočnú lásku našli.

Článok pokračuje pod videom ↓

O aké tri mýty o láske teda ide?

#1 Najprv musíme milovať samých seba, až potom ostatných

Väčšina ľudí verí v to, že na to, aby mohli milovať niekoho iného, musia milovať samého seba. A aj keď sa s podobnými citátmi stretávame denne, toto nie je tak celkom to, čo nám našepkávajú, aby sme robili. Milovať samého seba je naozaj náročné, niekedy až takmer nemožné. Je to beh na dlhú trať a mať sa naozaj rád môže trvať až niekoľko rokov. To chcete naozaj všetky tie roky čakať, len preto, že si myslíte, že nie ste schopní lásky? Pretože to je somarina. Dokážete milovať druhého človeka. Dokážete milovať celkovo. A nikdy neviete, niekedy práve to, že otvoríte svoje srdce druhému vám dopomôže získať a nájsť tú lásku k sebe samému.

#2 Je prejavom slabosti spoliehať sa na toho druhého. Človek všetko zvládne aj sám

unsplash.com

Možno je to tak sčasti pravda a možno opäť nie. Nie je pochýb, že všetko vo vašom živote zvládnete aj sami, ako jedinec. Určite áno. Určite ste silní, dokonca silnejší, než si sami myslíte. Ale rovnako nie je prejavom slabosti mať v živote niekoho, kto vám s tým pomôže. Kto vám bude kryť chrbát, kto bude s vami ťahať za rovnaký koniec, kto bude pri vás, kto vás bude podporovať, jednoducho niekoho, kto vám pomôže niesť celú tú ťarchu sveta. Pretože, hovorte si čo chcete, vo dvojici ide všetko lepšie. Vo dvojici sa všetko lepšie zvláda. Takže, áno, ste silní, no nemusíte byť celý život sami. Môžete byť silní spolu.

#3 Ak som tá pravá/ten pravý, on/ona sa kvôli mne zmení

Nikdy neočakávajte, že sa niekto len kvôli vám zmení. A nikdy by ste to od nikoho ani nemali chcieť. Čo to vlastne znamená, zmeniť sa? Ľudia sa nemenia. Teda rozhodne nie takto, nie takýmto spôsobom. Nezmenia celú svoju podstatu, celú svoju identitu, len kvôli druhému človeku. A ak si chcete ochrániť srdce od ďalšie rozbitia na malinké kúsky, nikdy by ste to nemali očakávať.

Ľudia vás môžu akokoľvek milovať, môžete byť ten pravý/tá pravá, môžete byť láskou ich života, ale oni vždy zostanú takí, akí sú. Nikdy sa nezmenia tak, ako si vy vo vašej hlave predstavujete. Možno začnú na určitú dobu sekať dobrotu, možno dôjde k nejakým pozitívnym krôčikom vpred v ich živote, ale zmena na úplne iného, vami vysnívaného človeka? To sa nestane. A čím skôr si to uvedomíte, tým to bude pre vás lepšie.

unsplash.com

Pozri aj: Chcete vedieť, ako bude vyzerať láska vášho života? Možno vás to sklame, ale presne takto

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov