Tieto veci ste o láske asi nevedeli.

Ach, tá láska. Najväčší zdroj inšpirácie, najsilnejšícit, najväčší strojca zlomených sŕdc a bolesti, ale taktiež šťastia. Láska je naozaj mocná a zdá sa, že keď sa ocitneme v jej pazúroch alebo v jej náručí (každý nech si to nazve po svojom), potom si s nami robí, čo sa jej zachce. Lásku už skúmali mnohí. Vedci, výskumníci, starovekí Gréci ale aj obyčajní ľudia. A toto je niekoľko vecí, na ktoré zatiaľ prišli.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Niektoré výskumy ukazujú, že partnerom, ktorí sú v milujúcom a harmonickom vzťahu, sa po pozeraní si navzájom do očí môže zosynchronizovať tlkot srdca.

#2 Trvá to len štyri minúty, kým sa naša myseľ rozhodne, či sa nám niekto páči alebo nie.

#3 Mnoho výskumníkov sa zhodne na tom, že zamilovať sa a zobrať si dávku kokaínu má na nás presne rovnaké účinky.

#4 Ak ľudia hľadajú krátkodobý vzťah, potom ich viac zaujíma výzor a fyzická príťažlivosť. Ak chcú niečo vážnejšie, potom ich priťahuje pravý opak.

#5 Vedci urobili výskum na skupinke ľudí, ktorej dávali ochutnávať jedlo. Zistili, že keď ľudia popritom mysleli na lásku, jedlo im prišlo sladšie.

#6 Zásnubné prstene sa nosia na prstenníku. História tohto zvyku pochádza zo starovekého Grécka, kde boli ľudia presvedčení, že práve týmto prstom prechádza „žila lásky“, ktorá putuje priamo do srdca.

#7 Slovo „láska“ pochádza zo starovekej Indie a znamená „túžba“.

#8 Niektorí vedci tvrdia, že dievčatá si zvyknú vyberať partnerov na vzor svojich otcov a chlapci, naopak, na vzor svojej matky.

#9 Vedci taktiež tvrdia, že ak muž stretne ženu (a samozrejme aj naopak) v nejakej nebezpečnej situácii, potom je oveľa pravdepodobnejšie, že sa do nej zamiluje.

#10 Výskumy naznačujú, že ľudia sa predtým, než si niekoho zoberú za manžela alebo manželku zamilujú v priemere sedemkrát.

unsplash.com

#11 Zo zatiaľ ešte neobjasnených dôvodov štúdie ukazujú, že ak žena nosí červený rúž, muži majú väčšiu tendenciu viesť s ňou hĺbavé rozhovory.

#12 Myslenie na lásku podporuje kreativitu.

#13 Štatisticky je u mužov pravdepodobnejšie, že „milujem ťa“ povedia vo vzťahu skôr, než ženy.

#14 Aj obyčajná pusa každé ráno vraj dokáže predĺžiť život až o päť rokov.

#15 V histórii sa varili elixíry a nápoje lásky práve z ľudského potu. Bolo to kvôli tomu, že ľudský pot obsahuje feromóny, teda kľúčovú látku ovplyvňujúcu príťažlivosť.

#16 Štúdie ukazujú, že jedným z najdôležitejších faktorov vo vzťahu je to, ako zareagujete na dobrú správu od vášho partnera.

#17 Za typický symbol lásky sa považuje srdce. Takto sa však začala láska „označovať“ až v roku 1250. Predtým sa namiesto srdca používalo lístie.

#18 Vedecky dokázané: zamilovanie z vás robí menej produktívnu osobu.

#19 Láska je biochemicky nerozoznateľná od ťažkej obsedantno-kompulzívnej poruchy.

#20 Filofóbia je strach z lásky.

unsplash.com

#21 23 percent ľudí, ktorí sa spoznajú na internete, sa nakoniec stanú manželmi.

#22 Prvé rande majú na celom svete každý deň približne tri milióny ľudí.

#23 Zotavovanie sa z rozchodu je pre nás rovnaké, ako odvykanie si od závislosti na drogách.

#24 Výskumy ukazujú, že až 52 percent žien potvrdilo, že ich manžel nie je pre nich spriaznenou dušou.

#25 Ženy sa väčšinou cítia milované, keď sa so svojím mužom rozprávajú tvárou v tvár. Muži, naopak, keď sa so ženou rozprávajú a sú vedľa seba, prípadne keď pracujú.

Pozri aj: Chcete vedieť, ako bude vyzerať láska vášho života? Možno vás to sklame, ale presne takto

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov