Keď sme boli malí, chceli sme byť rekordmani. Dnes vám predstavíme prvenstvá, ktorými by ste sa určite nechceli hrdiť.

Niektoré sú vecou náhody, iné nehody, ďalšie skrátka nevyšli tak, ako mali. Niektorí z ľudí, o ktorých bude reč, sa ani neusilovali o rekord, iní zas prekvapili lekárov. Ste zvedaví, o čo ide? Čítajte a dozviete sa…

Článok pokračuje pod videom ↓

#1

12.marca 2006 sa počas kempovania Matt Suter nechtiac dostal do víru tornáda. Našli ho v bezvedomí, 398 metrov od tornáda. Doposiaľ je jediným človekom, ktorý sa dostal tak blízko k tomuto prírodnému živlu a prežil to.

#2

Nataša Veruschka drží rekord za najdlhší meč, ktorý človek doposiaľ prehltol. Podarilo sa jej to 28. februára 2009 a dĺžka meča bola 58 centimetrov. Viete si to vôbec predstaviť?

Natasha Veruschka (USA) swallowed a sword 58 cm (22.83 in) long sword on Sword Swallowers Awareness Day, 28 February 2009.

Gepostet von New Technology am Sonntag, 5. März 2017

#3

18.februára 2004 odstránili Vilasovi Ghugeovi obličkový kameň, ktorý mal v najširšom bode 13 centimetrov. Jeho veľkosť prekvapila lekárov i celý svet.

#4

Keď diabetik Tony Collins, dorazil do nemocnice princeznej Margaret v Swindone v Anglicku, ani netušil, že pokorí svetový rekord. Na nemocničné lôžko totiž čakal na vozíku neuveriteľných 77 hodín a 30 minút.

#5

Rekordman Silvio Sabba získal „úspech“ tým, že si 27. decembra 2012 pripevnil na tvár 51 vešiakov na šaty.

Gepostet von Silvio Sabba am Freitag, 8. Juli 2016

#6

V roku 1998 bol Michael Hill bodnutý do hlavy nožom dlhým 20 centimetrov. Páchateľ si myslel že ho zabil, no on to prežil. K incidentu došlo, keď navštívil svoju sestru. Išiel otvoriť dvere, na ktoré niekto klopal a schytal ranu do hlavy od suseda svojej sestry. Ten si myslel že Hill je jeho sused, s ktorým sa pred chvíľou hádal. Hill z toho našťastie vyviazol živý, no trpí stratou pamäte a epileptickými záchvatmi. Drží smutný rekord za najväčší objekt odstránený z ľudskej lebky.

#7

Známy americký kaskadér Evel Knievel údajne utrpel počas svojho života 433 zlomenín kostí, čo je doposiaľ svetový rekord. Viete si to vôbec predstaviť?

Evel Knievel went through an abundance of motorbikes in his years known for epic motorcycle jumps for more than 75…

Gepostet von Stickman Vinyls am Dienstag, 6. März 2018

#8

Madeline Albrecht je držiteľom jedného z „najzaujímavejších“ svetových rekordov. Počas svojej práce v spoločnosti Hill Top Research Laboratories ovoňala približne 5 600 chodidiel a neurčitý počet podpazuší. No fuj!

#9

Svetovou rekordmankou v najväčšom počte zlyhaní pri skúškach na vodičské oprávnenie je istá babička Cha Sa-Soon, ktorá získala vodičák až na 960-ty krát. Spomeňte si na ňu, keď sa vám nebude dariť.

Si vous avez ou avez eu du mal à obtenir votre permis de conduire, ce n'est probablement rien à côté de la coréenne Cha…

Gepostet von Génies en herbe Côte d'Ivoire am Donnerstag, 1. Februar 2018

#10

Bývalý strážca národného parku vo Virgínii, Roy C. Sullivan, je známy ako chodiaci bleskozvod. Niet sa čomu čudovať, veď prežil ohromných 7 zásahov bleskom.

#11

Jeden z najviac bolestivých svetových rekordov, ktoré boli kedy zaznamenané, drží americký zápasník Justice Smith. Od Roya Kirbyho dostal do slabín kop, ktorý by sa dal prirovnať pádu poltónového závažia. Au!

#12

Indický bankár Radhakant Baijpai je držiteľom svetového prvenstva za najdlhší chlp vyrastajúci z ucha. Jeho chlpy majú viac ako 25cm a ich majiteľ ich považuje za symbol šťastia a prosperity, preto ich nemá v úmysle odstrihnúť.

Radhakant Baijpai – Longest Ear HairRadhakant was crowned the official Guinness world record holder for the longest ear hair back in 2003, when his aural fronds were an already-impressive 13.2 cm long.

Gepostet von The Bizarre world am Sonntag, 2. Februar 2014

#13

Najvyššiu hladinu alkoholu v krvi mal istý Poliak. Možno by sa na to ani neprišlo, keby nebol zranený pri dopravnej nehode. Lekári boli šokovaní, keď mu namerali 1,480% alkoholu v krvi. Percenta, nie promile!

#14

Ako dlho sa vám naposledy čkalo? Azda to nebolo dlhšie ako deň. Aj keby, nepokorili by ste Charlesa Osborna, ktorý začal čkať v roku 1922 a prestal až o 68 rokov neskôr, v roku 1990. prvých pár desaťročí sa mu čkalo 40 krát za minútu, neskôr to bolo už „len“ 20 krát v priebehu minúty. Štikútanie spôsobila prasknutá cievka v mozgu, ktorá poškodila oblasť zodpovednú za tento reflex.

#15

Najťažšou osobou v dejinách ľudstva bol Jon Brower Minnoch, ktorý od detstva trpel morbídnou obezitou. Najviac vážil 635kg, no potom sa pustil do chudnutia a zhodil takmer polovicu  svojej váhy. Žiaľ, štíhlejšej postavy sa už nedožil, pretože keď zomrel, vážil 361 kíl.

Jon Brower Minnoch: Heaviest Man in HistoryJon Brower Minnoch (29 September 1941[2] – 10 September 1983) was an…

Gepostet von SAiM BuTT FAnzzzZz am Montag, 17. Juni 2013

#16

Čo myslíte, aká bola tá najbizarnejšia diéta, akú kedy človek držal? Nie, nie sú to ani chrobáky ani kôra stromov. Francúz Michel Lilito počas svojho života zjedol 18 bicyklov, 15 nákupných vozíkov, 7 televízorov, 6 lustrov, 2 lôžka, jeden pár lyží, jeden počítač a dokonca jedno ľahké lietadlo Cessna. Áno, je na mieste premýšľať o tom, či bol duševne zdravý.

Pozri aj: Aj takáto drsná praktika bola súčasťou čínskej kultúry. Ženy sa kvôli nej dobrovoľne mrzačili mimoriadne krutým spôsobom

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov