Nič toxické už vo vašom živote nemá šancu.

Toxickí ľudia, toxické vzťahy a ďalšie toxické veci ničili váš život už pridlho. Jedného dňa ste si povedali, že predsa je to váš život a chcete ho získať späť. Možno sa trochu zmenilo aj vaše správanie. Ale, to je v poriadku, pretože všetky tieto veci, ktoré si ani ľudia neuvedomujú, robíte, pretože sa konečne zbavujete toxického života, ktorý ste predtým viedli.

Článok pokračuje pod videom ↓

Ste sociálne selektívni

Život vás naučil, že by ste si mali veľmi dobre vyberať to, s kým budete tráviť svoj voľný čas. Ľudia vôbec nie sú takí, ako sa na prvý pohľad zdajú. Vy ste sa však rozhodli, že čas odteraz budete tráviť len s tými, s ktorými to má naozaj zmysel.

Nebojíte sa zmien

Zmeny strašia mnohých z nás. Ale vás už nie. Zmenu pokladáte za niečo dobré. Už sa viac nebojíte skúsiť niečo nové, prehovoriť alebo urobiť niečo mimo vašej komfortnej zóny.

Nezaujíma vás, čo si o vás ostatní myslia

Klebetníci budú šíriť klebety vždy. Aké šťastie, že vás už tieto vymyslené príbehy o vás nezaujímajú. Ste slobodný človek a môžete robiť čokoľvek, čo chcete. Poznáte seba a poznáte svoje kvality. Nemusíte presviedčať aj ostatných.

unsplash.com

Držíte si odstup

Držíte si odstup od všetkých ľudí a vzťahov, o ktorých viete, že nie sú zdravé, prípadne, že by vás viac ničili, než by vás posúvali smerom hore.

Posúvate svoje hranice

Neustále posúvate seba a svoje hranice vyššie. Chcete byť lepší, silnejší a chcete niečo dokázať. A v ceste za vaším snom vám už nestojí nič.

Trávite viac času osamote

Viete, že radšej budete tráviť čas sám a budete sa venovať veciam, ktoré vás posunú vpred, než by ste mali byť v nesprávnej spoločnosti ľudí.

Viac chválite než ohovárate

Ohovárania ste sa vzdali už dávno. Viete, že to nikam nevedie. Namiesto toho sa snažíte vždy nájsť to dobré a pozitívne v každom človeku.

Ste sami sebou

Zhodili ste všetky masky. Prestali ste sa skrývať. Prestali ste sa hrať na niekoho, kým nie ste. Odteraz ste to vy a ste sami sebou v každej situácii a za každých okolností.

unsplash.com

Počúvate svoj vnútorný hlas

Pretože ten vie najlepšie, čo máte robiť. Dáte na svoje inštinkty a riadite sa srdcom. Dokážete rozoznať čo je pre vás najlepšie, pretože konečne nebojujete proti sebe.

Naučili ste sa povedať „nie“

Už nenecháte ostatných, nech vám skáču po hlave, prípadne vás využívajú alebo dotlačia do vecí, ktoré ani nechcete. Už ste sa naučili povedať „nie“ a ak viete, že niečo nechcete urobiť, tak to jednoducho neurobíte.

Radujete sa aj z maličkostí

Pretože viete, že svet sa skladá práve z maličkostí. Už vás dokáže potešiť každá, aj tá najmenšia vec. Našli ste spôsob, ako sa radovať zo života a ako sa radovať z každodenných vecí.

Staráte sa o seba

Staráte sa o seba zvnútra aj zvonku. Doprajete si kvalitnú a zdravú stravu, dostatok tekutín či spánku. Správate sa k svojmu telu ako ku chrámu a dávate mu potrebné živiny a vitamíny. Ale, rovnako sa staráte aj o svoju myseľ. Negatívne myšlienky už v nej nemajú miesto.

Zameriavate sa na ľudí s dobrou energiou

Už bolo dosť toxických ľudí vo vašom živote. Odteraz sa obklopujete už iba niekým, kto zmýšľa rovnako ako vy – pozitívne a posúva vás smerom hore. A tak by to malo byť.

unsplash.com

Pozri aj: 10 citátov, ktoré vás naozaj prinútia popremýšľať nad skutočným zmyslom života

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov