A pritom byť beznádejným romantikom vôbec nie je zlé.

Keď sa povie „beznádejný romantik“, mnoho ľudí si pod tým predstaví niečo zlé. Mnoho ľudí si myslí, že je to človek, ktorý nosí ružové okuliare, žije s hlavou oblakoch – a vôbec neschádza na zem, potrebuje celé balenie vreckoviek pri pozeraní romantického filmu, alebo že je to niekto naivný, kto sa dá ľahko prekabátiť. A pritom realita je úplne iná. Beznádejní romantici sú viac, než len to.

Článok pokračuje pod videom ↓

A ako teda povedať, že aj vy patríte k nim? K beznádejným romantikom?

#1 Spontánnosť je vaše druhé meno

Ste šialení. Ste spontánni. Necháte sa ovládať vášňou. Rozhodujete sa srdcom a rozum zapojíte až potom. Ste za každé dobrodružstvo a nebojíte sa nových náhodných vecí. Dokážete sa rozhodnúť na poslednú chvíľu a dokážete z toho všetkého vyťažiť maximum.

#2 Život si vychutnávate každým zmyslom

Človek má päť zmyslov: zrak, sluch, čuch, chuť a hmat. A vy si vychutnávate život a všetky krásy, ktoré ponúka, každým jedným z nich.

#3 Ste prirodzený optimista

Keď je vo svete láska, ako by ste aj mohli byť smutní? Ako by ste aj mohli premýšľať negatívne? Ako by vám aj mohli napadnúť hrozné myšlienky, keď svet je pre vás tak nádherné miesto? Vo všetkom a vo všetkých sa snažíte nájsť len to najlepšie a vždy máte dôvod na úsmev.

unsplash.com

#4 Nostalgiu poznáte až príliš dobre

Dokonale si pamätáte to, akú mal ten deň vôňu. Slaný popcorn pokvapkaný maslom. V rukách ste žmolili lístok a v bruchu vám tancovali motýliky. Jednoducho, nosíte so sebou všetky spomienky, ktoré vás neustále hrejú pri srdci. Pamätáte si aj tie najnepodstatnejšie detaily a nemôžete sa pri pomyslení na ne prestať usmievať.

#5 Nechcete sa len tak vzdať lásky

Veľmi dobre si uvedomujete, že niekedy jednoducho veci nefungujú tak, ako by ste chceli. Že hoc je svet nádherný, niekedy sa to jednoducho celé pokašle. Ale aj v tých najsmutnejších dňoch a najkrušnejších chvíľach si hovoríte, že láska a dobro vždy zvíťazia.

#6 Ste empatickí

Nesnažíte sa druhých napraviť, snažíte sa ich pochopiť. Snažíte sa pochopiť dôvody ich konania. Snažíte sa vžiť do ich kože a povzbudiť ich či pomôcť im najviac, ako len viete.

#7 Viete, že krása sa skrýva v nedokonalosti

Dokážete oceniť každú jednu vec, nezáleží na tom, či je krásna alebo nie, či je dokonalá alebo nie. Riadite sa heslom, že krása sa ukrýva v nedokonalostiach.

#8 Máte kreatívnu dušu

Ste umelec. Možno nie maliar, sochár, spisovateľ či hocijaký iný druh umelca, ktorý by niečo tvoril, ale umelec rozhodne ste. Máte kreatívnu dušu, páčia sa vám kreatívne nápady, ktoré sa vymykajú rutine a do všetkého vkladáte kúsok seba.

#9 Veľa dávate

Ste beznádejný romantik, ktorý vie, že to, čo dá, to sa mu vráti. A preto sa snažíte radosť, lásku a dobro šíriť všade navôkol. Nechcete ľuďom ubližovať, práve naopak, chcete im pomáhať.

unsplash.com

#10 Ste ambiciózni

Na svete neexistuje nič, čo by vás dokázalo zastaviť. Ak niečo chcete, pôjdete si tvrdohlavo za tým. Ste odhodlaní urobiť všetko preto, aby ste si splnili svoje sny, pretože viete, že len to povedie k spokojnosti vás a vašej duše.

#11 Áno každému dobrodružstvu

Ako už bolo spomínané, máte jednoducho dobrodružnú povahu. Z každého obyčajného výletu, z každej obyčajnej chvíle, dokážete urobiť dobrodružstvo. Neobsedíte dlho na jednom mieste, ste hladní po zážitkoch a chcete toho vidieť či preskúmať čo najviac. Ničnerobenie rozhodne nie je pre vás.

#12 Nezabúdate

To, čo pre vás niekto iný urobil, si budete pamätať navždy. Nezabúdate na to, ako sa k vám ľudia správali, ani ako sa správali k ostatným.

Pozri aj: Otvorený list kapitole života, ktorá leží predo mnou

powerofpositivity
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov