Máte v poslednom období pocit, že nič nejde podľa vašich predstáv? Možno len nastal čas na nejakú zmenu...

Občas každého z nás popadne túžba spraviť niečo pre seba a upratať si svoj život. Najdôležitejšie je pritom pochopiť, že zmien sa netreba báť – mnohokrát vám totiž môžu naozaj pomôcť. To, že na nejakú zmenu nastal čas aj vo vašom živote spoznáte podľa toho, že týchto 10 situácií a pocitov je vám dôverne známych…

Článok pokračuje pod videom ↓

#1: Cítite sa, akoby ste mali niečo nedokončené

Tento pocit je jedným z najjasnejších indikátorov toho, že niečo vo vašom živote nie je v poriadku a vy by ste urýchlene mali prísť na to, čo to je. Otvorte sa svojim túžbam a vášňam a snažte sa urobiť naozaj všetko preto, aby ste dosiahli svoj zaumienený cieľ.

#2: Neustále máte obavy o svoju budúcnosť

Možno je to signálom toho, že s vaším súčasným životom nie ste spokojný a neviete, ako bude ďalej pokračovať. V každom prípade sa snažte príliš na budúcnosť nemyslieť, to jediné, čo môžete naozaj ovplyvniť je prítomnosť.

#3: Nedokážete spracovať minulosť

Ak myslíte na negatívne udalosti zo svojej minulosti príliš často, spôsobujete tým problémy jedine sami sebe. Nech ste si museli prejsť čímkoľvek, snažte sa na to čím skôr zabudnúť. Ľudia si čoskoro nájdu inú „senzáciu“ a vy sa neposuniete ďalej, ak vás neustále budú zožierať bolestivé, či zahanbujúce spomienky.

#4: Vaša práca je vaším utrpením

Samozrejme, každý musí z niečoho žiť. Ak sa vám však vaša práca vyslovene protiví, mali by ste s tým niečo spraviť. Okrem iného totiž riskujete aj svoje zdravie, a to máte naozaj len jedno. Každodenné vysoké dávky tlaku a stresu môžu spôsobiť nielen fyzické bolesti, ale aj vážne psychické ochorenia, ako napríklad chronickú úzkosť, či depresiu.

pixabay.com

#5: Nedokážete si oddýchnuť

Mať veľa práce a byť neustále pod stresom je v dnešnej modernej spoločnosti jednoducho trendové. Kvôli očakávaniam druhých ľudí a kvôli snahe zapadnúť máte na seba možno vyššie nároky, než by bolo potrebné. Zastaňte a nadýchnite sa, udržať si rovnováhu medzi pracovným a osobným životom je nesmierne dôležité.

#6: Žiarlite na ostatných

Žiarlivosť je vždy prejavom nespokojnosti so sebou samým. Ak ste dostatočne zrelý na prijatie tejto pravdy, skúste identifikovať, ktoré vlastnosti ľudí vo vás žiarlivosť vyvolávajú a popracujte práve na nich. Uvidíte, že keď sa v nich zdokonalíte, prestanú vám na druhých vadiť.

#7: Pociťujete únavu a väčšinu dňa ste bez nálady

Ak sa každé ráno, a to aj napriek dostatku spánku, prebúdzate s pocitom únavy a mrzutosti, niečo vás pravdepodobne trápi a ťaží. Únava môže byť prejavom toho, že ako vaše telo, tak aj vaša myseľ s daným problémom po celý deň bojujú, no neúspešne.

pixabay.com

#8: Neustály strach zo zlyhania

Možno vás neustále trápi pocit, že zlyháte – či už v práci, alebo pred svojimi najbližšími. Nemajte však obavy, nikto od vás nevyžaduje, aby ste boli dokonalí. Ak aj áno, pravdepodobne je to človek, ktorý má problémy sám so sebou a takým ľuďom by ste sa mali oblúkom vyhýbať. Zlyhania a omyly sú predsa prirodzenou súčasťou života každého z nás.

#9: Klebetenie je vašou obľúbenou činnosťou

Klebetenie je podobnou vlastnosťou, ako závisť – pramení vždy z nevyriešených problémov, ktoré má človek sám so sebou. Klebetenie je však vyslovene „toxické“, ako pre vás, tak aj pre vaše vzťahy s okolím. O ľuďoch preto hovorte vždy len v ich prítomnosti.

#10: Vždy sa nájde niečo, čo vás naštve

Ak ste neustále podráždení, čokoľvek vás rýchlo vytočí a negativita vás sprevádza na každom kroku, vo vašom živote nastal čas na naozaj zásadnú zmenu. Problém, ktorý z vás vysáva všetko pozitívne identifikujte čo najskôr a snažte sa ho urýchlene vyriešiť – či už sami, alebo s pomocou vášho okolia.

Pozri aj: NEMÁME ŽIADNYCH PRIATEĽOV. VEDCI TVRDIA, ŽE NAŠA GENERÁCIA JE ČORAZ OSAMELEJŠIA. ČÍM TO JE?

psych.sk (Henrieta Balázsová), themindsjourna
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov