Einstein povedal, že svet môžeme chápať dvomi spôsobmi – ako by zázrakom nebolo nič, alebo ako by zázrakom bolo všetko vôkol nás. Je len na vás, aké stanovisko si zvolíte.

Svet je plný rôznorodostí a keď sa prizriete bližšie, môžete vidieť obyčajné veci v neobyčajnom svetle. Pri zázrakoch sa bližšie prizerať ani nemusíte, ony jednoducho sú neobyčajné. Prinášame vám viac ako 10 zázrakov, ktoré nemajú racionálne vysvetlenie, no predsa sa stali. Pre skeptikov sú otázkou sporov a diskusií, pre veriacich a duchovne založených ľudí sú povzbudením.

Článok pokračuje pod videom ↓

Nechávame na vás, čo si o nich budete myslieť a aký postoj k nim zaujmete…

Rozbitý muž

Grayson Kirby bol pri autonehode doslova katapultovaný z auta. Dolámal si takmer všetky kosti, pomliaždil si vnútorné orgány a preto mal len mizivú šancu prežiť to. Napriek tomu, po niekoľkých dňoch v nemocnici sa prebral z kómy a postupne sa úplne zotavil.

Panna Mária z Guadalupe

V roku 1531 mexický rehoľník, Juan Diego, na žiadosť Panny Márie oslovil miestneho biskupa, aby jej postavili chrám. Ten mu neveril a žiadal znamenie. Panna Mária Juanovi povedala, aby nazbieral plášť divých ruží a zaniesol ich biskupovi. Keď Juan pred biskupom roztvoril plášť, okrem ruží v ňom sa na plášti objavil obraz. Tento obraz je výnimočný, po stáročiach nie je ani trochu poškodený časom a nikdy nepotreboval renovovať. V oku Panny Márie na obraze objavili vedci pod mikroskopom miniatúry 12 postáv, počuť na ňom tlkot srdca, hviezdy na plášti kopírujú hviezdnu oblohu nad Mexikom a farba plášťa sa v závislosti od vzdialenosti mení z tmavomodrej na zelenomodrú…

https://www.instagram.com/p/BXT0HlxFyGD/?tagged=ourladyofguadalupe

Rozpoltený

Číňan Peng Shulin prežil neuveriteľnú dopravnú nehodu, pri ktorej ho takmer úplne rozpoltil nákladiak. Po mnohých zložitých operáciách, pri ktorých ho lekári skladali dokopy, bol pripútaný na lôžko. Skutočným zázrakom je, že dnes je s oporou schopný chodiť.

Hlas sv. Clelie Barbieri

Mladá talianska rehoľníčka, ktorá pomohla založiť nový rehoľný rád, zomrela na leukémiu vo veku 23 rokov. Tesne pred smrťou povedala svojim spolusestrám a priateľkám: „Nebojte sa! Aj keď odchádzam do neba, vždy budem s vami a nikdy vás neopustím!“ Rok po jej smrti, počas toho, ako sa sestry modlili a spievali, naplnil kostol krásny ženský hlas, ktorý sa k nim pripojil. Hovorí sa, že ten hlas tam pri modlitbách počuť dodnes.

Srdce Michaela Croweho

Ako 23-ročný dostal Michael Crowe akútnu myokarditídu. Jeho srdce fungovalo iba na 10% a kvôli nedostatočnému okysličeniu sa mu poškodili životne dôležité orgány. Bez transplantácie to nemohol prežiť a tú lekári vylúčili kvôli vysokému riziku. Srdce tohto mladíka to však nevzdalo – hodinu po hospitalizácii sa mu zvýšil krvný tlak a o chvíľu začala ľavá srdcová komora sama od seba fungovať. MRI nepreukázala žiadne stopy po chorobe, ktorou pacient evidentne trpel.

pexels.com

Zobudenie sa po 19 rokoch

V roku 2007 sa Jan Grzebski prebudil z 19 ročnej kómy. Pre lekárov i jeho okolie to bolo ohromné prekvapenie, no pre samotného Jana to muselo byť oveľa väčší šok. Zobudil sa do doby, v ktorej už v Poľsku nevládli komunisti, zmenili sa trendy a každý mal svoj mobilný telefón. Senzačnejšie je ale to, že nenaplnil očakávania lekárov, ktorí tvrdili, že z kómy sa už nikdy nezobudí a bude žiť len krátko.

Sv. Jozef Kupertínsky

Pri pohľade na jednoduchého, obyčajného a nenápadného mnícha, ktorý žil v 17. storočí, by vám ani nenapadlo, že by mal špeciálne schopnosti. A už vonkoncom nie také výnimočné, ako napríklad schopnosť levitácie. Nuž, gravitácia bola naňho prikrátka. Je celkom prirodzené, že je patrónom letcov.

Tajomný hlas

V roku 2005 sa stala zvláštna dopravná nehoda. Cyklistka s 18-mesačnou dcérou v sedačke na zadnom kolese skončila v rieke. Žena bola na mieste mŕtva, no jej dieťa ostalo 12 hodín visieť zaseknuté nad mrazivou vodou. Keď okolo išla policajná hliadka, počuli naliehavý hlas volajúci o pomoc. Keď prišli na miesto a dieťa zachránili, nevedeli si vysvetliť, komu patril ten hlas volajúci o pomoc.

pexels.com

Stigmy

Mnohí svätí v katolíckej cirkvi dostali v istom období svojho života stigmy – rany, ktoré mal Ježiš Kristus, keď ho pribili na kríž. Stigmy si neprivodili sami žiadnym spôsobom, samé sa im objavili na tele. Mali ich napríklad Gemma Galgani, Terézia Neumanová, František z Assisi, páter Pio, Rita z Cascie a mnohí ďalší.

Muž, ktorý spadol z oblakov

Alcides Moreno, umývač okien na mrakodrapoch, prežil pád plošiny z úrovne 47. poschodia. Jeho kolega a brat v jednej osobe už toľko šťastia, žiaľ, nemal,

Pes, ktorého nič nezastavilo

Keď istá žena menom Nancy Franck odišla do nemocnice na operáciu a ani po 2 týždňoch sa nevracala, jej psík Sissy opustil dom, v ktorom s Nancy býval a prešiel 20 blokov do nemocnice, aby ju navštívil. Nancy, jej manžel i personál boli prekvapení a dojatí z vernosti psa, ktorý zázračne nezablúdil a našiel svoju majiteľku.

Zázrak Slnka

O Fatime a fatimských zjavenia ste už určite počuli. Trom malým deťom sa tam v roku 1917 zjavovala Panna Mária, aby varovala svet pred hroznými vojnami. Keďže mnohí ľudia sa k tomu stavali skepticky a žiadali si znamenie, napokon ho aj dostali. 13. októbra 1917 sa udial zázrak slnka, ktorí očití svedkovia (bolo ich okolo 70 tisíc) popisujú ako ohnivý kotúč, ktorý sa po oblohe pohyboval, akoby padal, menil farby a rôzne sa zväčšoval i zmenšoval.

View this post on Instagram

#miracleofthesun #sunnyday

A post shared by ☀ Miracle of the Sun ☀ (@miracleofthesun) on

Zázračné 4-ročné dieťa

Dopravné nehody majú na svedomí mnoho úmrtí a kurióznych zranení. Medzi ne určite patrí aj dekapitácia – teda oddelenie hlavy od chrbtice. Tento úraz prežil aj istý štvorročný chlapec, ktorému sa však lebka od chrbtice oddelila „len“ vnútorne – koža zostala neporušená. Našťastie jeho záchranca držal hlavu v stabilizovanej polohe, čím mu pravdepodobne zachránil život.

Pozri aj: Rodičia ho opustili, pretože bol príliš škaredý. Dnes, po 33 rokoch, inšpiruje tisíce ľudí

list25
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov