Toto je pre všetky mamy.

Mama. Tak krátke a jednoduché slovo, no skrýva v sebe toľko lásky, nehy a sily. Veď existuje na svete niekto vzácnejší než ten, kto nám dal život? Vaša mama to určite počas života nemala ľahké. Musela sa vysporiadať s mnohými prekážkami, pretrpela si veľmi veľa, ale aj napriek tomu tam vždy čakala na vás –  s úsmevom, pripravená kedykoľvek zasiahnuť a hlavne, silná. Vaša mama je tou najlepšou mamou na svete, o tom niet pochýb. A toto je 10 vecí, ktoré ste sa od nej, okrem iného, naučili.

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Naučili ste sa, akú hodnotu má nezávislosť

Nepotrebujete človeka, ktorý by vás neustále zachraňoval, alebo by sa o vás postaral. Mali ste nádherný príklad toho, že sa dá žiť spokojný a šťastný život aj bez toho, aby ste ho museli s niekým zdieľať. Zistili ste, že si môžete vybudovať dom, vychovávať deti, variť a robiť domáce práce, zatiaľčo máte prosperujúcu kariéru.

#2 Naučili ste sa význam bezpodmienečnej lásky

Videli ste, ako vaša mama obetovala svoj čas, zdravie i mladosť pre vás a vašich súrodencov, ale nikdy sa nesťažovala a nikdy nehovorila to, ako trpí, či koľko veľa robí. Vždy mala na tvári úsmev a zniesla by vám aj modré z neba. Naučila vás, ako vyzerá nezištná a bezpodmienečná láska, a akú veľkú má cenu.

pexels.com

#3 Naučili ste sa, ako milovať samého seba

Naučili ste sa, ako so vztýčenou hlavou odkráčať od vecí, ktoré nie sú pre vás, ako pokračovať, aj keď sa vám celý svet otočil chrbtom a veriť v seba, aj keď všetci ostatní pochybujú. Zistili ste, že známky v škole nie sú to, čo vás definuje. Definuje vás to, ako sa odrazíte od všetkých neúspechov a ako tvrdo bojujete za život, ktorý chcete. A vaša mama vám bola príkladom.

#4 Naučili ste sa, že môžete byť silný, ale aj „mäkký“ zároveň

Silné matky sú väčšinou veľmi citlivé, ale darí sa im to dobre skrývať. Ak ste chorí, mama trávi pri vašej posteli celý deň. Ak vás v noci niečo trápi a nemôžete spať, nespí ano ona.  Spôsob, akým vás objíma, keď ste v najhoršom, ukazuje jej neprekonateľný súcit a lásku.

#5 Naučili ste sa, že byť ženou nie je práve najľahšie

Váš názor bude väčšinou zanedbateľný a nikto ho nebude brať vážne. Ale neskôr sa naučíte, že môžete vyniknúť v dave a prinútiť každého, aby počúval váš hlas a prijal vaše nápady. Učíte sa, že to, čo vás nezabije, vás posilní.

pexels.com

#6 Naučili ste sa nikdy neobzerať späť

Vyhodili ste všetky frázy typu „čo by sa stalo, keby…“ zo svojho slovníka. Naučili ste sa už nespomínať, prečo sa váš život obrátil hore nohami. Naučili ste sa, že minulosť je minulosťou a sústredíte sa na to, čo vám dokáže priniesť budúcnosť.

#7 Naučili ste sa, aká dôležitá je trpezlivosť a viera

Búrky raz prestanú a potom vyjde slnko a všetko bude opäť v poriadku. Naučili ste sa, že so všetkým musíte byť trpezliví – so životom či načasovaním. Ak má niečo prísť, tak to príde. Vy to už viete, pretože ste si vedomí toho, že okrem trpezlivosti je dôležitá aj viera.

#8 Naučili ste sa, ako si vytvoriť vlastné šťastie

Môžete si nájsť šťastie v náročnom živote. Môžete byť stále spokojní, aj keď nosíte váhu sveta na ramenách. Vaša mama vás naučila, že vždy môžete nájsť niečo dobré, čo vás prinúti usmievať sa. Naučila vás, ako si vytvárať vlastné šťastie.

pexels.com

#9 Naučili ste sa, že ona bude stále vedieť o láske viac, než vy

Dokonca aj keď sa niekedy hádate, a aj keď sa nezhodnete, vaša mama tu bude vždy pre vás, aby vás vypočula, aby vás počúvala, a aby vám dokázala poradiť. Zvyčajne vie, čo hovorí a vždy to robí preto, pretože nechce, aby ste sa trápili. Aj teraz má určite pravdu.

#10 Naučili ste sa, ako byť dobrým rodičom

Vy ste boli vychovávaní matkou, ktorá vám ukázala, ako sa skutočne starať o rodinu, ktorá vám ukázala, že sa tvrdá práca vyplatí. Ukázala vám, ako byť ochranný, milujúci, milý, súcitný, silný a odolný. Bola vaším príkladom a či to viete, alebo nie, postupujete v jej krokoch.

Pozri aj: 21 vecí, ktoré pochopia iba ľudia, ktorí boli vychovávaní prísnymi rodičmi

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov