Photo by Darius Bashar on Unsplash

Dajte si pozor na svojich “priateľov”.

Hovorí sa, že rozdiel medzi priateľom a nepriateľom je ten, že nepriateľ vám nikdy nevrazí dýku do chrbta — a niečo na tom skutočne bude. Často si totiž k telu pustíme ľudí, ktorí nás sklamú, a až neskôr si uvedomíme, že sme si vlastne na hrudi pestovali hada. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál The Talko popísal 10 varovných signálov, že niekto vo vašom okolí chce byť vašou kópiu, nie vaším priateľom.

#1 Kopíruje váš štýl. Nech si oblečiete čokoľvek, môžete si byť istí, že táto osoba bude mať na sebe do niekoľkých dní presne to isté. 

#2 Kopíruje vaše sociálne siete. Či už ide o úplne klasické fotky alebo príbehy či nápady na nejaké originálne — skopíruje od vás jednoducho všetko. 

#3 Začne navštevovať miesta, ktoré navštevujete vy. Keďže na ne chcete chodiť osamote alebo s inou, príjemnejšou spoločnosťou, idete bez nej — táto osoba sa tam ale “záhadne” aj tak objaví. 

#4 Zrkadlí vaše gestá a pohyby Spomínate si na to, keď sme sa ako deti hrali na “zrkadlo” a napodobňovali sme všetko, čo niekto urobil? Táto osoba robí presne to isté. 

Photo by Oleg Sergeichik on Unsplash

#5 Na sociálnych sieťach začne sledovať okruh vašich blízkych ľudí. Môžete mať tiež istotu, že im dá lajk dokonca aj na fotky či iné príspevky, pri ktorých to vy nespravíte. 

#6 Bude sa na vás chcieť  podobať. Či už to bude farbou vlasov, strihom, či u žien líčením — jednoducho vynaloží množstvo svojej snahy na to, aby sa na vás čo najviac podobala. 

#7 Začne kopírovať vašu dennú rutinu. Chodíte ráno cvičiť? Začne aj ona. Chodievate poobede na nejaký kurz? Začne aj ona. Venujete sa večer čítaniu kníh? Začne aj ona. 

#8 Vaše obľúbené veci, kapely a činnosti sa stanú obľúbenými aj u tejto osoby — a to aj vtedy, keď o nich nikdy predtým nepočula. 

#9 Je prvou osobou, ktorá si na Instagrame či Facebooku pozrie váš príbeh a máte dokonca podozrenie, že má nastavené upozornenia na to, aby jej hlásili, kedy pridáte niečo nové. 

#10 Vaše sny sa razom stanú snami tejto osoby. Čokoľvek, po čom budete túžiť vy, po tom bude túžiť aj ona, a beda vám, ak to dosiahnete či získate skôr. 

thetalko
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov