…a samozrejme nehovoríme o spánku.

Žijeme vo svete, v ktorom by ste ťažko našli jedinú záležitosť, ktorá sa ešte nedostala pod drobnohľad vedcov. Skúma sa naozaj všetko a sex nie je výnimkou. A tak sa vedci v týchto 5 výskumoch rozhodli pozrieť na to, čo môžete urobiť preto, aby ste v posteli naozaj excelovali.

Článok pokračuje pod videom ↓

Alkohol pôžitok zo sexu znižuje, marihuana ho zvyšuje

Tento nový rozsiahly výskum hovorí jasnou rečou: marihuana zvyšuje fyzickú citlivosť a ak ju užijete pred sexom, váš orgazmus by údajne mal byť niekoľkonásobne intenzívnejší. Samozrejme vás k jej užitu nenabádame, len konštatujeme.

Ako dokázali viaceré iné štúdie (a možno aj vaša vlastná skúsenosť), alkohol pôžitok zo sexu, naopak, znižuje. Chuť naňho síce so stúpajúcim promile rastie, no alkohol celé naše telo desenzitizuje, nehovoriac o výčitkách svedomia, ktoré sa po vytriezvení neraz dostavia.

Objímajte sa

Áno, taká jednoduchá rada. Stačí, ak pred tým, ako pôjdete na vec, svoju polovičku objímete. Tento výskum totiž dokázal, že ak do vašej predohry zapojíte aj objímanie sa, zvýšite tým nielen “hladinu” romantiky, ale rovnako aj sexuality.

pexels.com

Buďte veľkorysí

Tento výskum zas dokázal, že magnetom na ženy nie je povestný “six-pack”, ale altruizmus. Dokázalo sa, že veľkorysí muži majú sex podstatne častejšie, než muži, ktorých by sme mohli označiť za lakomých.

Nebojte sa “tvrdej práce”

Nemyslíme tým vo svojej kariére, ale práve pri sexe. Ďalší výskum totiž dokázal to, že páry, ktoré veria, že sex nie je len pôžitkom, ale aj “tvrdou prácou”, ktorá má viesť k uspokojeniu oboch, majú oveľa šťastnejší vzťah než dvojice, ktoré berú sex na ľahkú váhu.

pexels.com

Nebojte sa experimentovať

Vedátori vám síce môžu poskytnúť všeobecné tipy, ale to, čo vám spôsobuje najväčšie potešenie, zistíte aj tak až experimentovaním. A práve to je podľa ďalšej štúdie kľúčom k spokojnosti so svojím sexuálnym životom. Skúšajte nové veci a experimentujte. Samozrejme, vždy majte na pamäti to, že niečo, čo sa páči vám, sa nemusí páčiť vašej polovičke. Všetko je o kompromisoch.

Pozri aj: Aj sex môže zabíjať. Toto je 10 najbizarnejších (a najhlúpejších) úmrtí, za ktoré môže práve on

indy100
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov