Foto: wikimedia.org/facebook.com (Marcel Sýkora)

Bojnice začínajú letnú turistickú sezónu z ostra. Otvorili jedinečnú 30-metrovú vyhliadkovú vežu.

Bojnice sú už aj teraz, v súčasnosti, veľkým lákadlom turistov. Luxusné kúpele, krásny romantický zámok či zoologická záhrada. Na svoje si tu príde takmer každý návštevník. Po novom však Bojnice lákajú aj na ďalšiu zaujímavú atrakciu. Nad mestom sa totiž týči 30-metrov vysoká vyhliadková veža, ktorá prvých návštevníkov privítala už 5. júla. 

Bojnice majú novú vyhliadku

Nad Bojniciami ste mohli peknú vyhliadku navštíviť aj v minulých rokoch. Nešlo síce o vežu, ale skôr o akúsi vyhliadkovú plošinu, ktorú však pravidelne poškodzovali vandali, a preto sa ju investor (Kúpele Bojnice) rozhodol uzatvoriť. Namiesto tohto miesta však turistov, ktorí toto leto navštívia Bojnice, čaká oveľa lepšia atrakcia. Je ňou 30 metrov vysoká vyhliadková veža so šmýkačkou priamo nad hradom.

Foto: facebook.com (Svetlana Hrabovská)

Vyhliadková veža nad Bojnicami je inšpirovaná už existujúcou vyhliadkou na Dolnej Morave. Je síce o niečo menšia, no i tak ide o zaujímavú investíciu do cestovného ruchu, ktorú dozaista ocení množstvo návštevníkov tohto regiónu. Vandalov sa už investor nebojí, keďže je vyhliadková veža spoplatnená a o jej bezpečnosť sa bude starať 24-hodinová prevádzka.

Foto: facebook.com(Marcel Sýkora)

Momentálne je vyhliadka iba v skúšobnej prevádzke, je potrebné dotiahnuť do konca infraštruktúru v okolí. Parkovanie je takisto v okolí iba provizórne, na čo by mali návštevníci myslieť. Plná prevádzka by mala byť spustená koncom tohto mesiaca.

Foto: facebook.com (Martina Marfi Hudecova)

Otváracie hodiny sú od 9:00 do 20:00 hod. Uvádzacia cena vstupného je 6 eur, pre deti sú to 3 eurá.

Vyhliadka Bojnice ako lákadlo

Nová vyhliadková veža nad Bojnicami rozdelila miestnych obyvateľov na dva tábory. Kým jedni veria, že nový projekt je skvelou investíciou do rozvoja cestovného ruchu v regióne, druhí hovoria, že sa oceľová konštrukcia nad mestom jednoducho nehodí k historickému rázu Bojníc. Stavba však už stojí a tak jediné čo ostáva, je navštíviť ju a svoje pocity a dojmy zhodnotiť až po tomto zážitku.

Pozri aj: Na týchto miestach sa budete zaručene nudiť. 10 nudapláží na Slovensku, kde si môžete užiť absolútnu slobodu

24hod.sk
Array

#cestujemdoma

Spoznávaj Slovensko a jeho krásy, podpor domácu ekonomiku a cestovný ruch.

Uložiť článok

Najnovšie články