Foto: Photo by rawpixel.com from Pexels

Znie to paradoxne, ale je to naozaj tak.

Boli ste už niekedy vo vzťahu s človekom, ktorý sa v láske naozaj veľmi sklamal? Ak nie, verte, že ak sa vám to raz stane, zažijete vzťah, aký ste ešte nikdy predtým nemali. Tvrdí to aj portál Thought Catalog

Článok pokračuje pod videom ↓

Najsilnejší ľudia sú totiž tí, ktorí si museli prejsť veľkou bolesťou. Tí, ktorí vedia, čo sú to skutočné problémy a tí, ktorí vedia, čo je to skutočná bolesť. Tí, ktorí vedia, aké to je na čas byť vnútorne mŕtvi. 

Títo ľudia totiž niekedy boli bezradní a bezmocní, no zároveň si uvedomovali, že tú najväčšiu silu dokážu nájsť len v sebe. Vedeli, že prežijú, len keď sa im to podarí. A práve preto počúvli tento svoj vnútorný hlas a zachránili sa.

Ich život nebol ani zďaleka dokonalý či aspoň pekný a možno spravili veľa zlých rozhodnutí či chýb. Jedno je však isté. Tie najťažšie časy ich naučili ísť ďalej aj “bez paliva”. Naučili ich, že dokážu zvládnuť aj tie najťažšie životné skúšky. 

Photo by Mateus Souza from Pexels

Títo ľudia totiž veľmi dobre vedia, ako bolí odmietnutie, samota, zlomené srdce, nevera či rozchod. Ich srdce bolo zlomené, no vďaka svojej sile dokázali pozbierať jeho drobné časti a zložiť ich opäť naspäť dokopy. Samozrejme, že už nikdy nebudú takí ako predtým, no teraz sú ešte pevnejší a odolnejší. 

Pretože keď pocítite, čo to bolesť vlastne je, naučíte sa milovať bezpodmienečne. A budete milovať tak, aby ste nikdy nikomu neublížili tak, ako bolo ublížené vám. 

Predošlé skúsenosti z vás spravili silného, no zároveň veľmi empatického a citlivého človeka, ktorý sa v láske síce sklamal, no napriek tomu chce milovať. A keď nájde niekoho, kto ho presvedčí o tom, že to myslí vážne, bude milovať tak, ako nikto iný. Pretože po láske túžia najviac práve srdcia, ktoré ňou boli zlomené. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov