Foto: Photo by Daria Litvinova on Unsplash

Výhovorky nám niekedy pomáhajú oddialiť problémy.

Čo je jednoduchšie – zmiesť problém pod koberec, alebo ho riešiť? Samozrejme, že to prvé. Je to však aj lepšie? Určite nie. Napriek tomu však v prípade, keď sme v naozaj hroznom vzťahu radi používame rôzne výhovorky – len aby sme sa nemuseli začať zaoberať myšlienkou rozchodu. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 9 výhovoriek, ktoré musíte okamžite prestať používať na ospravedlnenie svojho hrozného vzťahu. Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 “Kedykoľvek to predsa môžem ukončiť”. Keď je to také jednoduché, prečo to nespravíte? Čím skôr sa z nefunkčného vzťahu dostanete, tým skôr môžete nájsť niekoho, kto vám dá presne to, po čom túžite.

#2 “Ale sex je vynikajúci”. To je síce skvelé, ale na dlhodobý, fungujúci vzťah to jednoducho nestačí. O niekoľko rokov, keď prvotná vášeň vyprchá, by ste to zistili sami. 

#3 “Nechce sa mi s niekým začínať odznovu”. Áno, bude si to vyžadovať vyjsť zo svojej zabehnutej komfortnej zóny. Bez toho to však, žiaľ, nepôjde, a raz si tým budete musieť prejsť. 

#4 “Sme spolu už príliš dlho”. To je ale zároveň dôvod, prečo by ste to už viac nemali naťahovať, ak to jednoducho nefunguje. Ušetríte tým obom to, čo je najcennejšie – čas. 

#5 “Určite sa to opäť zmení k lepšiemu”. Povedať si to raz alebo dvakrát je možno v poriadku, ale ak si to opakujete neustále dookola, a stále sa nič nemení… Zrejme máte odpoveď. 

unsplash/ Jeremy Banks

#6 “Už nikdy si nikoho nenájdem”. Teraz sa vám to tak možno zdá, no keď budete single a otvoríte svoje srdce novým príležitostiam, nebudete sa stačiť čudovať, koľko nových možností sa pred vami otvorí. 

#7 “Ale on/a ma potrebuje”. Len máločo je horšie, ako byť s niekým len z ľútosti. Nakoniec, takto by to určite nechcel ani ten druhý. 

#8 “Nikoho nechcem sklamať”. V živote budete musieť sklamať ešte mnohých ľudí – tak to jednoducho je. Ľudia od vás niečo očakávajú, no ich očakávania sa veľakrát nezhodujú s vaším šťastím. Žijete však pre seba, nie pre druhých. 

#9 “Som príliš starý/á na to byť single”. Pokiaľ ide o lásku, vek nehrá žiadnu rolu. Niektorí ľudia nájdu svoju životnú lásku ešte pred dovŕšením 20-tky, iní ju nájdu po 50-tke. Je to vždy individuálne a nikto z nás nevie, kedy ho to čaká. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov