Foto: Photo by cottonbro from Pexels

Bola silnou ženou aj tá vaša?

To, k čomu sme vedení v detstve, sa s nami už nesie po celý zvyšok života – a to i bez toho, aby sme si to uvedomovali. To, akú výchovu nám dajú rodičia, je preto nesmierne dôležité. Vychovala aj vás matka, ktorá bola neuveriteľne silnou ženou?

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak áno, určite ste sa pri nej naučili týchto 8 vecí. Prehľadne ich spísal portál Thought Catalog. 

#1 Naučili ste sa samostatnosti. Nemáte pri sebe ľudí preto, že ich kvôli niečomu alebo na niečo potrebujete, ale preto, že ich prítomnosť obohacuje váš vnútorný svet. 

#2 Naučili ste sa, čo je to bezpodmienečná láska. Mama vám totiž ukázala, že vás ľúbila celý svojím srdcom aj vtedy, keď ste ju nahnevali či sklamali. 

#3 Naučili ste sa, ako mať rád sám seba. Vštepila vám dôveru v seba samého a naučila vás, že vás nedefinuje to, koľkokrát zlyháte, ale to, koľkokrát vstanete. 

#4 Naučili ste sa, že sila a neha sa nevylučujú. Práve naopak. Najväčšiu silu majú vtedy, keď kráčajú ruka v ruke. 

DeMorris Byrd on Unsplash

#5 Naučili ste sa, že byť ženou je náročné – a to bez ohľadu na vaše pohlavie. Neraz ste sa čudovali, ako môže všetko zvládať, a to dokonca s toľkou láskou a s úsmevom na tvári. 

#6 Naučili ste sa neobzerať sa späť. Vaša mama vám vysvetlila, že každé “keby” je jedom pre našu dušu. To, čo sa stalo, nezmeníme – je preto potrebné vždy hľadieť do budúcnosti. 

#7 Naučili ste sa, aká dôležitá je trpezlivosť. Určite ste si neraz povedali, že vaša mama musí mať nervy zo zlata. Tento je dar teraz rozvíjate tým, že jednoducho dôverujete načasovaniu svojho života. Všetko je vždy tak, ako byť má. 

#8 Naučili ste sa, že za svoje šťastie si zodpovedáme sami. A aj v tých najťažších chvíľach sa dá nájsť nejaká maličkosť, ktorá nám spraví radosť. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov