Všetci poznáme tie situácie, kedy „nie“ niekedy znamená v skutočnosti „áno“, inokedy však „nie“ skutočne znamená „nie“, a niekedy pribudne možnosť „možno“.

My, ženy, sme občas mätúce. Ak však chcete odhaliť pravdu, musíte sledovať nielen to, čo žena hovorí, ale aj sprievodné neverbálne prejavy. Tie odhaľujú skutočné zámery. Chcete vedieť, či sa žene páčite? Tieto neverbálne prejavy vám napovedia.

Znaky, že má záujem

Vždy, keď vás vidí, rozšíria sa jej zreničky

Očný kontakt spôsobuje tvorbu hormónu oxytocínu. Ten navodzuje pocit blízkosti. To je dôvod, prečo sa vždy snažíme o očný kontakt s osobou, ktorá sa nám páči. Keď sa na vás žena zahľadí a stretnú sa vám oči, hanblivo sklopí zrak. Žena, ktorá o vás nemá záujem, toto nikdy neurobí. Ďalším znamením sú rozšírené zreničky. Vždy, keď vidíme niekoho, kto sa nám páči, naše zreničky sa rozšíria.

pexels.com

Sedí blízko k vám

Keď dvaja ľudia sedia v jednej miestnosti, vzdialenosť medzi nimi toho veľa napovie. Ak sa žene páčite, sadne si k vám blízko aj v prípade, ak je hanblivá. Ako sa uistiť? Vstúpte do jej komfortnej zóny. Ak ustúpi, je to zlé znamenie. Ak jej to však nebude prekážať, zrejme k vám prechováva sympatie.

Má vystretý chrbát a ukazuje hrudník

V snahe urobiť dobrý dojem žena sedí s vystretým chrbtom, vtiahnutým bruchom a vypnutým hrudníkom. Toto znamenie odignorujete len veľmi ťažko.

pexels.com

Všimnite si pozíciu palca

Toto gesto častejšie využívajú muži, keď si palce dávajú do vreciek alebo za opasok. Ženy ho však využívajú sofistikovanejším spôsobom. Všimnite si, či má žena palec zastrčený za opasok, za pás z kabelky, či iný doplnok. V závislosti od toho sa snaží vašu pozornosť upútať na tvár, boky, alebo prsia. To je jasné znamenie.

Všímajte si pozíciu nôh

Vystreté nohy a prekrížené členky značia nedôveru a v istých prípadoch pohŕdanie. Ak má o vás žena záujem a cíti sa pri vás pohodlne, nebude mať prekrížené členky. Ak má jednu nohu prehodenú cez druhú, všímajte si chodidlá. Špičky topánok totiž fungujú ako kompas. Ak špičky jej topánok smerujú k vám, zrejme sa jej pozdávate a rada by vás bližšie spoznala.

brightside.me

Kopíruje vaše gestá a pózy

Všímajte si, či zrkadlí vaše gestá, pózy a správanie. Dotknite sa napríklad vlasov a sledujte, či do minúty toto gesto zopakuje. Alebo, ak začnete šepkať, začne šepkať aj žena. Ak niekto podvedome opakuje naše pózy a gestá, znamená to, že sa nás snaží lepšie pochopiť a nájsť niečo spoločné. Toto však neplatí len pre ženy, ale aj pre mužov.

Hojdá topánkou na špičkách nôh

Ak žena hojdá topánkou na špičke nohy, znamená to, že sa pri vás cíti uvoľnene. Cíti sa pohodlne a flirtuje. Pamätajte, že smer, ktorým ukazuje jej topánka, alebo kolená, značí smer jej záujmu.

Často si kontroluje oblečenie a vlasy

Ak si žena vo vašej prítomnosti kontroluje vlasy, šaty či doplnky, znamená to, že je zrejme nervózna. Tieto pohyby jej pomáhajú nadobudnúť sebaistotu a ubezpečiť sa, že vyzerá dobre. Ak by so vás nemala záujem, nezáležalo by jej na tom, či vyzerá dokonale.

pexels.com

Dotýka sa svojich pier

Ak sa žena dotýka svojich pier, alebo si ich oblizuje, je to znak toho, že má záujem, alebo je vzrušená. Toto gesto je možné často vidieť vo filmoch. Dávajte však pozor, ak si pery oblizuje príliš často, môže to byť jednoducho len zlozvyk.

Často sa pozerá do zrkadla

Každá žena chce vyzerať bezchybne. Najmä ak sedí v blízkosti niekoho, kto sa jej páči. Ak teda každých 10 minút vytiahne zrkadielko a kontroluje svoj vzhľad, chce sa uistiť, že vyzerá dobre a páči sa vám.

Všímajte si držanie rúk

Uzavretá pozícia s rukami prekríženými na hrudníku nemusí znamenať jednoznačnú nesympatiu. Niekedy môže byť žena hanblivá a tento postoj znamená, že ešte nie je pripravená otvoriť sa. Ak však má ruky vystreté, dáva vám zelenú.

Hrá sa s pramienkom vlasov

Ak žena flirtuje, alebo je hanblivá, inštinktívne sa dotýka vlasov a hrá sa s nimi. Samozrejme, platí to pre ženy, ktoré majú dlhšie vlasy. Z rovnakých dôvodov sa vlasov dotýkajú aj muži.

pexels.com

To, čo povieme, nie je všetko. Podvedomé neverbálne prejavy toho niekedy prezradia omnoho viac.

Pozri aj: Toto sú 3 dôvody, pre ktoré vás čakanie na tú správnu osobu robí silným a nie osamelým

brightside
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov