Na tom byť single nie je naozaj nič zlé…

Ak ste v dnešnej dobe single, mnohí ľudia vám to neraz radi  vyhodia na oči. Rodinní príslušníci sa vás milo pýtajú, kto vám podá pohár vody, keď budete zomierať a priatelia chodiaci von v “párikoch” vás akosi prestali kamkoľvek pozývať. Na tom byť single však nie je naozaj nič zlé, skôr naopak, má to aj mnoho výhod. Nerobí vás to osamelým, robí vás to silným človekom. A toto sú 3 dôvody, prečo je to tak. 

Článok pokračuje pod videom ↓

#1 Máte možnosť zistiť, čo od vzťahu očakávate

Byť single vám umožňuje pozerať sa na vzťahy s otvorenou mysľou. Vzťahy vašich blízkych a priateľov môžete pozorovať z “bezpečnej vzdialenosti” a všímať si, ako na nich pôsobia. Máte tak dostatok priestoru na to, aby ste si uvedomili, čo by vám vyhovovalo a čo od vzťahu chcete – alebo minimálne aspoň to, čo od neho nechcete určite.

pexels.com

#2 Máte priestor na budovanie vzťahu samého so sebou

Možno ste si už všimli, že niektorí ľudia znesú spoločnosť kohokoľvek, no nedokážu vystáť samotu. Nedokážu totiž v prítomnosti svojich vlastných myšlienok ostať osamote. Ak ste single, trávite osamote viac času, to vám však umožňuje dokonale spoznať seba samého. Samoty sa nebojíte a radšej budete single, ako s niekým, kto by bol len “výplňou” vašich voľných chvíľ.

#3 Nezávislosť je pre vás viac, než len pojem

Ak ste single, ste zodpovední len sami za seba. Sami si určujete svoje pravidlá, sami si platíte účty a sami si musíte poradiť s domácimi prácami. Človek, ktorý je single, musí byť sebestačný a nezávislý. Nezávislosť je pre vás viac než pojmom, je vlastnosťou, ktorá vás charakterizuje. Viete, že to, čo má prísť príde v ten pravý čas, no zatiaľ si svoj život užívate takým, aký je.

pexels.com

Pozri aj: Ženy, ktoré sú dlhšiu dobu single, skončia nakoniec ako tie najšťastnejšie

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov