Čo víťazí častejšie u vás - rozum alebo srdce?

Ak ste si zvolili druhú odpoveď, teda srdce, patríte k ľuďom, ktorí sa pri rozhodovaní viac riadia svojimi citmi a svojou intuíciou, než rozumom. Niekedy je to výhodou, inokedy vás to, naopak, vie dostať aj do poriadnych problémov. V každom prípade patríte k ľuďom, ktorý majú srdce na správnom mieste.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10 vecí, ktorým porozumiete len vtedy, keď sa vo svojom živote riadite svojím srdcom.

#1 Ľudia často považujú vaše rozhodnutia za “zlé”

V dobe plnej chladu a ľahostajnosti mnoho ľudí vaše rozhodnutia nechápe a preto ich označujú za “zlé” či “nesprávne”. Človek so srdcom na tom správnom mieste je dnes jednoducho raritou.

#2 Ľuďom až priveľmi dôverujete

Chcete veriť tomu, že v každom človeku sa dá nájsť niečo dobré. Dokonca aj keď vás niekto sklame a zraní, nedáte mu len druhú šancu, ale aj tretiu, štvrtú až x-tú. Váš rozum kričí, že je to nesprávne, no posledné slovo má aj tak vaše srdce.

Photo by Evan Kirby on Unsplash

#3 Ľudia vás už veľakrát zranili

Dôvera sa nie vždy vypláca a ľudia často a radi využívajú prílišnú dôverčivosť, dobrosrdečnosť a citlivosť druhých. Napriek tomu, že ste boli už veľakrát zlomení a na dne, stále veríte v lepšie zajtrajšky a nedovolíte, aby sklamania z vašich minulých vzťahov ovplyvňovali tie súčasné.

#4 Milujete milovať

Áno, jednoducho milujete ten pocit, keď môžete niekoho milovať a odovzdať mu celé svoje srdce. Počiatočnú fázu vzťahov si preto vždy naplno užívate.

#5 Ste veľmi citlivou osobou

Niekedy je to výhodou, pretože vidíte aj veci a súvislosti, ktoré iným unikajú. Inokedy zas môže byť prílišná citlivosť aj prekliatím, ktorá len jatrí vaše rany.

Photo by Tyler Nix on Unsplash

#6 City majú pre vás väčšiu hodnotu než logika

Áno, vy viete, aké by malo byť vaše racionálne rozhodnutie. Logicky si dokážete určiť a obhájiť každé pre a proti, no nakoniec sa aj tak rozhodnete podľa svojho srdca – aj keď by malo ísť o tú najmenej racionálnu alternatívu.

#7 Vzťahy neberiete na ľahkú váhu

Tak nejak nerozumiete dnešným vzťahom, kde spolu dvaja ľudia sú – či už priatelia alebo partneri, no na druhý deň sa na seba už ani nepozrú. Ďalšou kapitolou sú pre vás ľudia, ktorí sú každý týždeň s niekým iným. Kam zmizli trvácne, úprimné vzťahy?

#8 Pre ľudí, ktorých milujete, by ste spravili čokoľvek

Aj keď vás nesmierne zranili, napriek tomu ste im ochotní odpustiť čokoľvek a ešte za nich hoci aj položiť život. Keď totiž milujete, milujete celou svojou dušou, celou svojou mysľou a celým svojím telom.

Photo by Asdrubal Luna on Unsplash

#9 Beriete všetko alebo nič

Neexistuje pre vás nič ako “polovičná láska”, “takmer-láska”  alebo “vlažná láska”. Buď jednoducho milujete absolútne alebo nemilujete vôbec – a to isté očakávate aj od svojho partnera.

#10 Ste ako sopka plná emócií

Vaše emócie sú nevyčerpateľným zdrojom vašej energie. Nielen lásku, ale aj smútok, nenávisť, hnev či radosť dokážete prežívať oveľa intenzívnejšie, než ktokoľvek iní. Skôr či neskôr však zistíte, že práve vďaka tomu dokáže vaša kreativita hotové zázraky.

Pozri aj: 5 bojov, ktoré musia citliví ľudia zvádzať každý jeden deň

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov