Začať s nimi môžete hoci aj hneď.

Chcete dať svojmu mozgu šancu na menší “upgrade”? V tom prípade neváhajte a začnite vo svojom živote aplikovať týchto 5 rád. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Hrajte sa videohry

Je to tak a konečne si máte túto svoju záľubu čím ospravedlniť. Viaceré štúdie dokázali, že hranie videohier môže zmeniť štruktúru a veľkosť mozgových neurónov, čo môže viesť k zvýšeniu mozgových schopností. Za pokus to predsa stojí, nie?

Cibrite si svoju myseľ

Mnoho ľudí si pri snahe odpočinúť si zapína televíziu, alebo strávi celý večer neproduktívnym scrollovaním po sociálnych sieťach. Odlíšte sa a robte niečo užitočné. Ako skvelú “mozgovú gymnastiku” vedci odporúčajú napríklad lúštenie krížoviek, hranie šachu či Scrabble.

pexels.com

Oprášte papier a ceruzku

Na klávesnici denne napíšete možno stovky slov, no kedy ste naposledy niečo napísali ceruzkou či perom na papier? Oprášte tento “starý” zvyk a opäť si ho osvojte. Výskumníci z univerzity v Princetone totiž zistili, že písanie ceruzkou na papier nám pomáha aktívne počúvať a tiež sa lepšie sústrediť.

Vyhýbajte sa energetickým nápojom

Ak bez svojej rannej kávy nedokážete fungovať, doprajte si ju. No ak si vaše telo počas dňa pýta čoraz viac a viac energie, niečo nie je v poriadku. Skúste pouvažovať nad tým, či máte dostatok spánku. Ak nie, napravte to a uvidíte, že túžba po energeťákoch zmizne.

pexels.com

Relaxujte

Znie to ako klišé, ale unavený človek nebude nikdy fungovať na 100%. Ak máte podať plný výkon, musíte byť plne odpočinutý. Berte to do úvahy aj pri plánovaní dôležitých pracovných či iných úloh. Ak je to možné, vždy si pred nimi doprajte aspoň deň voľna, kedy nebudete robiť naozaj nič.

Pozri aj: Celý život ste možno používali svoj mozog zle. Otestujte sa, či to tak naozaj je

iheartintelligence
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov