Foto: Photo by Emin BAYCAN on Unsplash

Veľakrát si pred nimi zakrývame oči.

Nie každý človek si zaslúži, aby ste mu venovali svoj drahocenný čas a svoju energiu. Ako však vedieť, že niekto za to naozaj nestojí? Úplne stačí, ak si budete všímať týchto 5 “červených zástav”. Sú totiž jasným znamením toho, že niekto s vami nemá dobré úmysly. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Popísal ich portál Thought Catalog. 

#1 Veľa klebetia

Ľudia, na ktorých by ste si mali dať veľký pozor, vedia všetko a o každom, navyše neváhajú tieto “zaručené informácie” šíriť ďalej – samozrejme bez toho, aby o tom vedeli osoby, ktorých sa to týka. Ak teda niekto rád klebetí, buďte na pozore. Je pravdepodobné, že spŕšku nemilých a nelichotivých slov spustí aj na vás, len čo sa otočíte chrbtom. 

#2 Nikto ich nemá príliš rád

S takouto povahou je samozrejme veľmi ťažké nájsť si pravých priateľov, alebo aspoň ľudí, ktorí by ich mali radi. Títo ľudia navyše vôbec nemajú dobrú povesť, veľakrát sú známi ako falošní priatelia či kolegovia, ktorí zradia vtedy, keď to človek čaká najmenej. 

Foto: Photo by arash payam on Unsplash

#3 Všetci ich ex boli “šialení”

Pokiaľ je takáto osoba vašou polovičkou, môžete si byť istí, že dookola budete počúvať historky o jej/jeho “šialených ex”. Ak by malo ísť o jednu či dve osoby, je to uveriteľné, no len sotva veriť tomu, že pri zmysloch nebol nikto z nich. Navyše z toho potom vystáva otázka, prečo s takýmito osobami trávil/trávila čas. 

#4 Neustále rušia vaše spoločné plány

Opäť – ak to niekto spraví raz alebo dvakrát, a navyše má pochopiteľné ospravedlnenie, je to úplne v poriadku. Ak ale ide o opakujúci sa vzorec správania, určite ide o “červenú zástavu”, ktorú by ste v žiadnom prípade nemali prehliadať. Nepotrebujete pri sebe predsa mať ľudí, ktorí si nevážia nielen váš čas, ale ani vás samotných. 

#5 Nedokážu si priznať vlastné chyby

Jednou z najhorších ľudských vlastností je neschopnosť priznať si svoju vlastnú vinu. Úplne každý človek robí chyby, no nie každý si ich vie pripustiť a ospravedlniť sa za ne. S človekom, ktorý to nedokáže, ale ďaleko nezájdete – a to bez ohľadu na to, či už ide o partnerský, rodinný či pracovný vzťah. 

thoughtcatalog
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov