Photo by Noah Buscher on Unsplash

V akom znamení ste sa narodili?

To, v akom astrologickom znamení sme narodení, ovplyvňuje aj našu osobnosť. Z toho pramenia naše vlastnosti a tie následne výrazne ovplyvňujú to, na aké psychické ochorenie sme najviac náchylní. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Ak máte overené, že veci týkajúce sa astrologických znamení na vás sedia, možno vám táto informácia pomôže práve pri prevencii, ktorá nikdy nie je na škodu. Takýto skvelý prehľad vytvoril portál Your Tango.

Baran

Baran je známy ako jedno z najviac agresívnych znamení. Práve preto je najviac ohrozený prerušovanou výbušnou poruchou, ktorú sprevádzajú aj záchvaty zúrivosti. 

Býk

Býci sú zas známi svojou tvrdohlavosťou. Ich rigidné správanie je častou živnou pôdou pre obsesívno-kompulzívnu poruchu. 

Blíženec

Blíženci nedokážu byť dlho sami, neustále potrebujú uisťovanie od druhej osoby. Práve preto môžu vo vzťahu trpieť závislosťou na druhej osobe. 

Rak

Rak má tendenciu stavať okolo seba múry, pretože sa bojí, že druhí by mu mohli ublížiť. Práve preto ho často trápia paranoje.

Lev

Každý Lev sa vyznačuje obrovskou schopnosťou sebalásky, ktoré je však niekedy už až nezdravá. Zrejme preto nikoho neprekvapí, že toto znamenie má najčastejšie problém s narcizmom. 

Panna

Pokiaľ Pannám niečo nevyjde, stávajú sa veľmi zatrpknutými osobami, ktoré sú navyše dosť nevyspytateľné. Preto často trpia hraničnou poruchou osobnosti. 

Foto: Unsplash/engin akyurt

Váhy

Toto znamenie má problém s tým, že často je veľmi náladové. Ľudia narodení v tomto znamení tiež často spochybňujú samých seba. To je skvelým podhubím pre vznik sebapoškodzovania. 

Škorpión

Toto znamenie je prirodzene veľmi tajnostkárske a mysteriózne. Od ľudí sa preto často izolujú a v dôsledku toho je u nich častý vznik sociálnej úzkosti. 

Strelec

Strelec si svoj život rád jednoducho užíva. Nemá však rád akékoľvek pravidlá, a preto často skĺzne k antisociálnej poruche osobnosti. 

Kozorožec

Kozorožec musí mať svoje veci na poriadku, a vo všetkom musí mať dokonalý prehľad. To je však často dôvodom, pre ktorý sa u Kozorožcov často rozvinie chorobný perfekcionizmus. 

Vodnár

Ľudia narodení v tomto znamení sa vyznačujú obrovskou dávkou kreativity. Niektorí ich často označujú za “šialencov”, a niekedy nie sú ďaleko od pravdy. U Vodnárov je totiž častý výskyt schizofrénie. 

Ryby

Veľa ľudí vníma, že Ryby sú veľmi citlivé. Veľmi im preto záleží na tom, čo si o nich myslia druhí. Najčastejšie sa u nich rozvinie histriónska porucha osobnosti. 

yourtango
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov