Foto: Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Ľudia sa tejto vekovej hranice boja, no neprávom.

Prekročili ste už túto vekovú hranicu, alebo vás to ešte len čaká? Ľudí veľakrát doslova desí, avšak neprávom. Nič hrozné sa po jej prekročení nestane, práve naopak. Má hneď viacero výhod. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Skvele ich zosumarizoval portál Learning Mind. 

#1 Ide o obdobie, kedy sme najviac vyrovnaní

Výhodou 30-tky je, že ste už pristarí na to, aby ste žili v iluzórnom svete detských výmyslov, no stále dosť mladí na to, aby ste začali žiť svoj život naplno. Na plnenie svojich snov máte konečne nielen dostatok energie, ale aj dostatok peňazí a odhodlania. Prečo to nevyužiť naplno?

#2 Konečne viete, kto ste

Každý sa nájde v inom veku. Je však pravdepodobné, že v 30-tke už budete presne vedieť nielen to, čo od života chcete, ale aj to, ako to dosiahnete. Už viac nestrácate čas zbytočnosťami a venujete ho len veciam a ľuďom, na ktorých naozaj záleží. 

#3 Veľa vecí už hádžete za hlavu

Nestal sa z vás absolútny flegmatik, no veci, ktoré by vás ešte pred niekoľkými rokmi vytočili do nepríčetnosti, už dnes viac-menej ani nevnímate. Máločo vás rozhádže a konečne sa už nezaujímate ani o to, čo si o vás druhí myslia. Konečne jednoducho žijete svoj život a žijete ho naplno. 

Photo by Vinicius Wiesehofer from Pexels

#4 Okruh vašich blízkych je založený na kvalite, nie na kvantite

Nepotrebujete mať na Facebooku 1000 priateľov, z ktorých 90 % sa vám ani nepozdraví, keď ich stretnete na ulici. Stačí vám mať 2-3 skutočných, ktorým môžete zavolať hoci aj o polnoci. 

#5 Vážite si už len veci, na ktorých naozaj záleží

Hlboké rozhovory, dobré knihy, dlhé prechádzky či hoci len popoludnia strávené ničnerobením – toto sú veci, ktoré pre vás majú najväčšiu hodnotu. Vaše hodnoty sa za tie roky zmenili a dnes už viete, že materiálne veci nám síce môžu skvele poslúžiť, no hodnota tých nemateriálnych je nevyčísliteľná. 

#6 Nemáte nerealistické očakávania

Stále máte sny a máte ich veľa, no aspoň približne viete, ako sa k nim priblížite – sú totiž realistické. Nesplniteľných snov, ktoré vás len oberali o čas a o energiu, ste sa už vzdali. 

learningmind
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov