Prinášame vám overené tipy, ktoré každému páru pomôžu vybudovať harmonický, dlhotrvajúci a šťastný vzťah.

Všetko v živote má svoju vnútornú logiku a každá akcia vyvolá náležitú reakciu. Ak teda chceme, aby náš vzťah dosiahol vyššiu úroveň a stal sa o kúsok dokonalejším, musíme pre to aj niečo spraviť. Čo je však to „niečo“? Ktoré svoje vlastnosti musíme zmeniť a ako musíme nastaviť svoje myslenie, aby sme dokázali vytvoriť so svojou polovičkou ten dokonalý pár?

Článok pokračuje pod videom ↓

Znovu prežívajte svoje najšťastnejšie spomienky

https://pixabay.com/sk/zapojenie-pár-romantika-bike-1718244/
pixabay.com

Nemusíme si to ani uvedomovať, no s každým uplynulým mesiacom vzťahu sa vytráca naša schopnosť porozumenia a odpúšťania tomu druhému. Sú to presne tie emócie, ktoré sa na začiatku vzťahu zdali byť v nadbytku, no s postupom času sa nekontrolovateľne vytrácajú. Skúste ich preto vrátiť späť. Je to jednoduché – stačí si zaspomínať na to, ako to celé začalo. Tieto šťastné spomienky vám umožnia vidieť vašu polovičku presne tak, ako ste ho videli, keď ste sa do nej zaľúbili.

Nezabúdajte dávať nahlas najavo svoje túžby a potreby

https://pixabay.com/sk/ľudia-návrat-späť-samec-žena-1797362/
pixabay.com

Čím dlhšie sme vo vzťahu, tým máme väčšiu tendenciu očakávať od našich partnerov, že budú automaticky vedieť všetky naše túžby a priania. Často si tiež myslíme, že náš partner dokáže odhadnúť naše želania a myšlienky ešte predtým, než ich vyslovíme. Keď to ale nedokáže, okamžite pokladáme nášho partnera za nevšímavého alebo necitlivého. Toto môže vzťahu vážne uškodiť. Celý tento problém sa však dá veľmi jednoducho vyriešiť – hovorme svoje túžby a priania priamo a neočakávajme od našich partnerov, že na to prídu sami od seba.

Nepýtajte sa svojho partnera „Aký si dnes mal/a deň?“

http://heartnsoulmatters.com/general/has-your-relationship-reached-its-use-by-date/attachment/bored-couple-sitting-on-sofa-not-looking-at-each-other/
heartnsoulmatters.com

Nemyslite si, že takéto nudné a nezáživné rozhovory vás s vašim partnerom zblížia. Práve naopak, ak sa budete pýtať stále tie isté fádne otázky, môže sa stať, že váš vzťah začne pripomínať obyčajnú rutinu. Skúste preto popremýšľať a prekvapte svojho partnera niečím novým, napríklad „Stalo sa ti dnes v práci niečo zaujímavé?“ alebo „Čo ťa v poslednej dobe najviac rozosmialo?“. Budete prekvapení, o koľko zaujímavejšiu a živšiu debatu začnete iba takouto malou zmenou otázok.

Stante sa expertom na toho druhého

http://www.mag24.gr/o-apolitos-sindiasmos-pia-zodia-kanoun-fovero-zevgari/
mag24.gr

Koľko toho vlastne o svojom partnerovi viete? Čo má rád, aké má záľuby, koníčky a chute? Môžete si byť istí tým, že viete, čo robí vášho partnera šťastným? Ak nie, neváhajte a spýtajte sa ho. Snažte sa tiež zapamätať si reakcie vašej polovičky na rôzne situácie a udalosti. Čím viac budete o svojom partnerovi vedieť, tým lepšie pre jeho šťastie a váš vzťah.

Buďte sexi

http://www.wdish.com/tags/date-advice-relationship-advice-love-relationships
wdish.com

Snažte sa byť atraktívni a príťažliví v každodenných situáciách. Skúste sa správať a obliekať tak, aby si to váš partner všimol a odmenil vás za to pochvalou alebo lichôtkou. Rovnako tak si skúste všímať aj vy vašu polovičku a neváhajte ju každý deň pochváliť za jej vzhľad alebo neobyčajnú reakciu na každodennú situáciu.

Vymýšľajte kreatívne spôsoby na trávenie spoločných chvíľ

http://unionpark.metroplaces.com/fun-date-ideas-for-wesley-chapel-couples/
unionpark.metroplaces.com

Hromadu užitočných nápadov nájdete na internete, no môžete tiež skúsiť zapojiť vlastnú predstavivosť. Pokojný večer s pizzou a dobrým filmom nemusí byť hlavným bodom dňa. Skúste predtým vybehnúť na korčule, povoziť sa po rieke na loďke alebo nasadnúť na náhodný autobus a odviezť sa do mesta, kde ste ešte nikdy neboli.

Držte si problémy ďalej od tela

http://lifemapp.com/explorers/
lifemapp.com

Stres z hektického moderného štýlu života môže zatieniť aj ten najveselší vzťah. Preto by ste si mali dať obzvlášť veľký pozor aby ste pri trávení spoločných chvíľ so svojim milovaným zabudli na všetky vaše problémy a obavy. Nikto sa nedokáže úplne obrniť pred každodennými problémami, no skúste sa aspoň naučiť odložiť si ich na čas, keď už práve nebudete so svojou láskou.

Naučte sa riešiť nezhody s chladnou hlavou

http://prosportslives.com/blog/?p=401
prosportslives.com

Keď je hádka s partnerom na spadnutie a cítite, že už o chvíľu vybuchnete, dajte si pauzu skôr, než bude neskoro. Prestaňte daný problém na chvíľu riešiť, chodte každý svojou cestou a vyvetrajte si hlavu. V riešení problému a diskusii môžete pokračovať neskôr. Krátkou prestávkou znížite emočné napätie a máte tiež väčšiu šancu vyriešiť váš spor v pokoji.

Dávajte najavo svoje úprimné pocity

http://www.newhdwallpapers.in/love-couple/asian-guy-girl-lying-hd-wallpaper/
newhdwallpapers.in

Veľmi často zvykneme vyjadrovať iba naše „hraničné“ emócie, ako sú radosť alebo smútok, súhlas alebo odmietnutie. Inak povedané, svojmu partnerovi ukazujeme iba úplne konečné a finálne reakcie na určitý podnet. To, cez akú spleť emócií sme sa k nim dostali však už najavo nedávame. Ak by sme však dávali najavo aj takéto „prechodné“ emócie (znepokojenie, sklamanie, samota a podobne), náš partner by mohol vystopovať smer našich myšlienok alebo pocitov oveľa skôr než by sme čakali a mohol by nám pomôcť v rozhodovaní.

Nebojte sa partnerovi úprimne ospravedlniť

http://www.rd.com/slideshows/saying-sorry-mistakes/
rd.com

Ospravedlnenie má vo vzťahu veľmi dôležitú úlohu, musí však byť naozaj úprimné a od srdca. Ak si to situácia vyžaduje, mali by ste byť schopní úprimne pripustiť svoju chybu a tiež navrhnúť spôsob, ako ju odstránite. Váš partner vám skutočne odpustí iba ak budete v takejto situácii úprimní a pravdiví.

interez.sk (Erik Vlčák), brightside.me
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov