Raz sa totiž môže týkať každého z nás.

So vzťahmi je to veľakrát naozaj ťažké. Môžu upadnúť do stereotypu alebo jedného dňa jednoducho zistíme, že človek, s ktorým žijeme, je niekým úplne iným, než sme si celé tie roky nahovárali. Nech je to už akokoľvek, nie každý pár je schopný vyriešiť si svoje problémy verbálne a tak sa veľakrát stane, že jeden z dvojice sa dopustí nevery.

Článok pokračuje pod videom ↓

Toto je 10 prekvapujúcich vecí, ktoré by ste o nevere mali vedieť aj vy.

#1 Neverný partner si väčšinou vyberie niekoho, koho už pozná

Viaceré štúdie dokázali, že ľudia sa väčšinou nevery dopúšťajú s ľuďmi, ktorých už poznajú. “Praktických” dôvodov je hneď niekoľko – danej osobe dôverujú a nemyslia si, že všetko vyzradí ich partnerovi, môžu preskočiť zoznamovacie formality a svoje stretnutia môžu pred inými označiť za “priateľské”.

#2 Každý považuje za neveru niečo iné

Pre niekoho je napríklad bozkávanie sa ešte väčším prehreškom než samotný sex, iní by, naopak, dokázali odpustiť aj ten, ak bol ten druhý v podnapitom stave. Každý považuje za neveru niečo iné, no je nevyhnutné, aby v tom mali obaja partneri jasno.

Photo by Joanna Nix on Unsplash

#3 Ľudia, ktorí predstierajú orgazmus, sú neverní častejšie

Aj na toto prišla istá štúdia a vlastne to dáva rozum. Ak je človek vo svojom vzťahu nespokojný, “útechu” začne hľadať inde. Tento prístup je však samozrejme len dôsledkom chýbajúcej komunikácie vo vzťahu.

#4 Niektorí ľudia sa tak boja samoty, že neveru vedome ignorujú

V tomto prípade ide veľakrát o to, že dotyčný má radšej seba než svojho partnera a miesto toho, aby sa priznal k tomu, že o jeho nevere vie, bude predstierať, že sa nič nedeje – a to len preto, aby nezostal sám.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

#5 Príčinou nevery nemusí byť nefungujúci vzťah

Istotne aj vy máte vo svojom okolí neverníka, pri ktorom si hovoríte, že partnera podvádza len “od dobroty”. Veľakrát je to naozaj tak – nevera nemusí vychádzať z nefungujúceho vzťahu. Ak ju má niekto jednoducho zakódovanú v génoch, nespravíte s tým nič. A neverník takisto nie.

#6 Ľudia sú neverní veľakrát len preto, aby sa s nimi partner rozišiel

Aj o takomto prípade ste už možno počuli. Miesto toho, aby jeden z partnerov tomu druhému úprimne do očí povedal, že je koniec, radšej sa nechá “náhodne” prichytiť pri nevere – len preto, aby sa s ním ten druhý rozišiel a on mal o nepríjemnosť na zozname menej.

pixabay.com

#7 Nevera sa stáva synonymom pomsty

Človek, tvor pomstychtivejší než ktokoľvek iný, niekedy má potrebu pomstiť sa aj svojmu partnerovi. Nie každý dokáže svoje sklamanie či hnev vyjadriť verbálne a preto niekedy partnera podvedie len preto, že mu nejakým spôsobom ublížil.

#8 Najviac neverné sú ovulujúce ženy

Napriek tomu, že pomer neverníkov (muži vs. ženy) je približne vyrovnaný, je dokázané, že zo všetkých žien sa nevery najčastejšie dopúšťajú tie, ktoré práve ovulujú. A vraj mužov ovládajú hormóny…

pixabay.com

#9 Jednou z najčastejších príčin nevery je aj zanedbávanie hygieny

Pre niekoho je to nepredstaviteľné, no každý, kto okúsil život s partnerom zanedbávajúcim hygienu vie, aké odpudzujúce to je. Ak je pre niekoho osobná hygiena cudzím pojmom a nie prirodzenou súčasťou života, niet divu, že ten druhý hľadá fyzické uspokojenie inde.

#10 Psychická nevera je veľakrát horšia, než tá fyzická

Samozrejme, je to na zvážení každého, no keď niektorí ľudia dokážu odpustiť jednorazovú fyzickú neveru, dokázali by ste odpustiť to, že niekto, s kým ste už roky, po celý ten čas tajne miloval niekoho iného?

Pozri aj: Mikronevera: Už ste o nej počuli? Toto je 20+ znamení, že sa jej dopúšťate aj vy alebo váš partner

themindsjournal
Všetko začína v tvojej hlave
Uložiť článok

Viac článkov