Šéfkuchár Martin Novák v najnovšej časti Na nože opäť zavítal do Banskej Bystrice. Kým nedávno na televíznych obrazovkách pomáhal orientálnej reštaurácii s názvom Yalla Habibi, tentoraz v srdci Slovenska na neho znova čakal netradičný podnik — vegánsky, s príznačným názvom Veganaf. Znova sme sa teda vydali v jeho stopách a tešili sa, že konečne ochutnáme aj niečo bez mäsa.
Ako spomenul Martin Novák, podnik Veganaf sa nachádza v blízkosti Múzea SNP a z hlavného námestia to sem majú ľudia iba na skok. Napriek tomu zíval prázdnotou. Podľa šéfkuchára mohol problém tkvieť v úzkej cieľovke, a taktiež aj v samotnom jedle, ktoré mu prišlo málo chuťovo zaujímavé.
„Zachránením jedného zvieraťa sa svet nezmení. Ale zmení to svet pre to jedno zviera,“ prečítal si Novák hneď po príchode do reštaurácie na jednom z nápisov, ktoré svietili na farebnej stene. Priznal, že ho ruší, keď je vo vegánskych reštauráciách imitácia pôvodných jedál, ako napríklad parížskeho šalátu, kotlíkového guláša alebo hamburgeru, pretože do nich jednoducho mäso patrí. Dodal však, že si rád pochutí na vegánskych „šmakocinách“, no tieto nápisy dal odstrániť.
Spomínaný parížsky šalát a prísadu použitú namiesto salámy nazval „hmotou medzi gumou a špongiou“, navyše bez chuti. Hamburger mal podľa jeho slov „rozmočenú žemľu“ a dal si aj ramen, pričom na polievku povedal, že chutí „ako keď umyjete hrniec po varení“. Ukázal reštaurácii alternatívnu cestu, ktorou by sa mohla uberať, napríklad keď zaradí do ponuky jedál vyprážaný karfiol, ktorý je jednoducho prirodzene bez mäsa a ľudia si ho radi dajú.
Po dopozeraní ôsmej epizódy 4. série Na nože sme boli veľmi zvedaví na chute, ktoré v podniku Veganaf okúsime. Pretože, aj keď nie sme vegáni alebo vegetariáni, máme radi aj tento typ jedál.
Majiteľ nás šokoval hneď po príchode
V článku sa po odomknutí dozvieš
- v čom nás majiteľ reštaurácie prekvapil;
- aký bol parížsky šalát bez salámy;
- za aký obed pre troch sme zaplatili cez 50 eur;
- prečo sme neodchádzali spokojní.
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Interez PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Navštívili sme nádhernú dolinu a strašidelný hrad úplne zadarmo: Nájdete tu aj jaskyňu a priam dokonalú jesennú prírodu
Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože. O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli
Jedol psie žrádlo, celý čas bol nahý: Táto reality šou prekonala rekordy, milióny ľudí sledovali mučenie
Herci, ktorí boli počas natáčania Harryho Pottera vymenení: Niekedy to bolo fiasko, inokedy tvorcovia nemali na výber
Terapia červeným svetlom nie je zázračná, tvrdí odborníčka: Vedeckých dôkazov je málo a chýbajú, nie je to všeliek
ANKETA: Nepáči sa mi to, malo by sa to odstrániť. Slovákov sme sa opýtali, čo si myslia o Separovom sprejovaní v Himalájach
Komikov sme sa spýtali, čo hovoria na novú maximálnu rýchlosť chodcov 6 km/h: Budeme ju merať dvoma pohlaviami
Káva za 3,60 eura nám udrela do nosa a nevoňala: Boli sme v novom podniku, ktorý otvorili majitelia reštaurácie z Na nože
Prirovnávajú ju ku Kate Middleton, takto ju mal Putin žiadať o ruku: Kto je Alina Kabajevová, údajná nová cárovná v Kremli?
Ste tu za hodinu, najete sa od 5 eur: O tomto európskom klenote ste možno nikdy nepočuli, musíte ho vidieť












Nahlásiť chybu v článku