Šéfkuchár Martin Novák v najnovšej časti Na nože opäť zavítal do Banskej Bystrice. Kým nedávno na televíznych obrazovkách pomáhal orientálnej reštaurácii s názvom Yalla Habibi, tentoraz v srdci Slovenska na neho znova čakal netradičný podnik — vegánsky, s príznačným názvom Veganaf. Znova sme sa teda vydali v jeho stopách a tešili sa, že konečne ochutnáme aj niečo bez mäsa.
Ako spomenul Martin Novák, podnik Veganaf sa nachádza v blízkosti Múzea SNP a z hlavného námestia to sem majú ľudia iba na skok. Napriek tomu zíval prázdnotou. Podľa šéfkuchára mohol problém tkvieť v úzkej cieľovke, a taktiež aj v samotnom jedle, ktoré mu prišlo málo chuťovo zaujímavé.
„Zachránením jedného zvieraťa sa svet nezmení. Ale zmení to svet pre to jedno zviera,“ prečítal si Novák hneď po príchode do reštaurácie na jednom z nápisov, ktoré svietili na farebnej stene. Priznal, že ho ruší, keď je vo vegánskych reštauráciách imitácia pôvodných jedál, ako napríklad parížskeho šalátu, kotlíkového guláša alebo hamburgeru, pretože do nich jednoducho mäso patrí. Dodal však, že si rád pochutí na vegánskych „šmakocinách“, no tieto nápisy dal odstrániť.
Spomínaný parížsky šalát a prísadu použitú namiesto salámy nazval „hmotou medzi gumou a špongiou“, navyše bez chuti. Hamburger mal podľa jeho slov „rozmočenú žemľu“ a dal si aj ramen, pričom na polievku povedal, že chutí „ako keď umyjete hrniec po varení“. Ukázal reštaurácii alternatívnu cestu, ktorou by sa mohla uberať, napríklad keď zaradí do ponuky jedál vyprážaný karfiol, ktorý je jednoducho prirodzene bez mäsa a ľudia si ho radi dajú.
Po dopozeraní ôsmej epizódy 4. série Na nože sme boli veľmi zvedaví na chute, ktoré v podniku Veganaf okúsime. Pretože, aj keď nie sme vegáni alebo vegetariáni, máme radi aj tento typ jedál.
Majiteľ nás šokoval hneď po príchode
V článku sa po odomknutí dozvieš
- v čom nás majiteľ reštaurácie prekvapil;
- aký bol parížsky šalát bez salámy;
- za aký obed pre troch sme zaplatili cez 50 eur;
- prečo sme neodchádzali spokojní.
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Už malý detail vie ušetriť desiatky eur, takto si nastavte radiátory. Odborníci upozorňujú, čo je doma najväčší problém
Patrí medzi najlacnejšie lyžiarske strediská v Európe: Najete sa tu už od 5,5 eura, cena skipasu vás prekvapí
S analytikom Potočárom sme sa rozprávali o energopomoci. Boli sme na magických trhoch, očarili nás ponukou aj cenami
Doktorka Jana Boboková o zomieraní: Život nie je nutné za každú cenu umelo predlžovať. Musíme akceptovať, že bude koniec
Našli ho mŕtveho v hotelovej vani, stal sa tak členom „Klubu27“: Smrť Jima Morrisona je dodnes veľkou záhadou
Ženy mučil a hral s nimi najzvrátenejšiu hru, akú si viete predstaviť. Z vraha sa dvíhal žalúdok aj skúseným policajtom
Exdetektív Vachálek: Ak by bol Černák na slobode, niekto by si ho našiel. Koncom búrlivej mafiánskej éry je vražda Kuciaka
Vývar za 3,90 € a ríbezľové pivo za 4 €: Našli sme najstaršiu slovenskú reštauráciu, po večeri sme ochutnali niečo nečakané
Outlet z kauzy slayáda začal veľkolepo, rýchlo sa z neho stala „nákupná zóna duchov“. Zákazníkov si užíval krátko
Budú počas vianočných sviatkov otvorené obchody? Reťazce hlásia zmeny, pozrite sa, ako to bude po novom








Nahlásiť chybu v článku