Foto: ZSSK / Unsplash

Okrem auta a lietadla je tu aj železničná doprava.

Ako sme vás informovali, tento rok môžete vyraziť k moru aj vlakom súkromného žltého železničného prepravcu. Je tu však aj druhá možnosť, pretože takúto ponuku prináša aj Železničná spoločnosť Slovensko v spolupráci s rakúskym dopravcom Österreichische Bundesbahnen. Hovorca ZSSK Tomáš Kováč nám priblížil detaily. 

Článok pokračuje pod videom ↓

Železničná spoločnosť Slovensko ponúka možnosť dopravy vlakom do chorvátskeho mesta Split, ktoré sa nachádza priamo na pobreží Jadranského mora. To znamená, že vás dopraví až k „slovenskému moru“.

Vlak vyrazí na svoju prvú cestu už 3. mája a záujemcom bude k dispozícii trikrát do týždňa. Konkrétne z bratislavskej stanice odštartuje pravidelne v stredy, piatky a nedele. K dispozícii bude aj možnosť prepravy auta či motorky.

Ilustračná foto: Unsplash

Lístky od 30 eur

Čo sa týka ceny lístkov, najlacnejšie začínajú v limitovanej ponuke už na sume necelých 20 eur pre dieťa do 15 rokov a 29,90 eur pre dospelú osobu. Možnosťou je aj zakúpenie lôžka, ktorého cena je o niečo vyššia, pohybuje sa od 39,90 eur za dieťa a od 49,90 eur za dospelého v 6-miestnom kupé.

Podľa dopravného poriadku vlaky vyrazia z nášho hlavného mesta o 15:53 a na druhý deň ráno o 8:10 už cestujúci vystupujú pri mori. ZSSK plánuje vypravovať vlaky do Chorvátska až do konca prvého októbrového týždňa.

Aj tento článok ste si mohli prečítať do konca vďaka našim predplatiteľom.
Staňte sa súčasťou PREMIUM klubu a získate benefity v hodnote 28 €.

Uložiť článok

Najnovšie články