foto: Unsplash

Dobrú a intenzívnu dovolenku si môžete užiť aj za 3 dni.

Nie každý si môže v lete dovoliť ísť na týždňovú dovolenku niekam k moru. Buď mu to nedovolia financie alebo voľný čas. Aj pre týchto ľudí sa však vždy nájde alternatíva v podobe víkendového výletu. Či už sa ide na predĺžený niekam na Slovensko alebo do zahraničia, alternatívy sa vždy dajú nájsť a dokonca aj v nízkych sumách. Poďme sa spoločne pozrieť na výhodné letenky do letných dovolenkových destinácií.

Článok pokračuje pod videom ↓

Španielsko, Valencia – od 33 €

Tretie najväčšie mesto Španielska je ideálnou destináciou pre víkendový výlet k moru. Je to mesto plné kvetín, svetla a lásky. Užijete si tu históriu, roviny posiate pomarančovníkmi či citrónovníkmi a samozrejme, krásne pláže. Z Viedne sa do Valencie dostanete už za 33 €.

foto: Unsplash

Albánsko, Tirana – od 34 €

Aj keď sa hlavné mesto Albánska, Tirana, nenachádza priamo pri mori, nemá od nebo vôbec ďaleko. Balkánska krajina, v ktorej sa cestovný ruch iba začína rozbiehať, však má čo turistovi ponúknuť. Môžete očakávať aj to, že ceny nebudú tak vysoké, ako v krajinách západnej Európy či v Chorvátsku, a za rovnaké peniaze vám tu zahrajú oveľa viac muziky. Pobrežie ponúka piesočnaté pláže a vy budete prekvapení, že aj v tejto krajine sa dá užiť si poriadnu dovolenku. Z Budapešti sa sem dostanete za 34 €.

Pobrežie Albánska, foto: Unsplash

Francúzsko, Marseille – od 37 €

Jedno z najdôležitejších miest francúzskeho juhu a významné centrum všetkého priemyslu. Je to najstaršie francúzske mesto a preto ponúka aj poriadny kus histórie. Nechýbajú ani pláže s krištáľovo čistou vodou a to je jedným z najväčších lákadiel pre návštevu druhého najväčšieho mesta vo Francúzsku. Do Marseille sa z Viedne dostanete už za 37 €.

foto: Unsplash

Grécko, Thessaloniki (Solún) – od 38 €

Aj táto krajina je jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácií. Aj sem sa môžete dostať za smiešnu sumu za letenky. Druhé najväčšie mesto v Grécku ponúka poriadny kus histórie, ale aj skvelý oddych pri mori. Z Viedne sa sem dostanete už za 38 €.

foto: Unsplash

Francúzsko, Nice – od 38 €

Opäť sa vrátime do Francúzska. Jedno z najviac slnečných miest v krajine je považované za druhé hlavné mesto Francúzska, no jednoznačne sa môže pýšiť titulom „metropola francúzskej riviéry“. Veľa ľudí prekvapí krásne historické centrum, ktoré nespí ani v noci a mnohých zas poteší 4 kilometre dlhá kamienková promenáda. Proste Nice je krásnym miestom pre letnú dovolenku, čo i len na víkend. Dostanete sa sem z Viedne za 38 €.

foto: Unsplash

Taliansko, Rimini – od 40 €

Taliansko je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov. Mesto Rimini leží na pobreží Jadranského mora iba pár kilometrov od najmenšej republiky v Európe, San Marína. Toto mesto je známe až 15 kilometrov dlhou piesočnatou plážou, ktorá je ako stvorená pre sladké leňošenie. Do Rimini sa v lete môžete dostať už za letenku v hodnote 40 € z Budapešti.

foto: Unsplash

Taliansko, Bari – od 43 €

Na južnom pobreží Jadranského mora sa nachádza malebné mestečko Bari. Ak si chcete užiť históriu, krásne more a destináciu bez množstva turistov, toto mesto je tá správna voľba. Z Viedne sa sem dostanete už za 43 €.

Bari, foto: Unsplash

Taliansko, Sicília – od 48 €

Pozrieme sa na posledný výber, kde sa dostanete do 50 €. Nachádzame sa v talianskom meste Catania, ktoré leží na východnom pobreží ostrova Sicília. Je to druhé najväčšie mesto ostrova a leží na úpätí najvyššej aktívnej európskej sopky, Etny. Mesto založené Rimanmi ponúka krásne pláže, históriu a množstvo iného. Dostanete sa sem z Viedne už za 48 €.

Mestečko Cefalú na Sicílii, foto: Unsplash
Lacné letenky a akciové letenky do celého sveta. Novinky o letoch a letenkách a akciách s ktorými budete vždy v obraze
Uložiť článok

Viac článkov